Изборите бавят плановете на ЦСКА за "Армията"

07:18
Изборите бавят плановете на ЦСКА за "Армията"

Поредните парламентарни избори в България, които ще се проведат на 2 април, са саботирали плановете на ЦСКА - София до края на месец март да бъде представен идейният проект за реконструкцията на стадион "Българска армия". Неговото изготвяне е на финалната права, но първо трябва да бъде входиран за одобрение в Министерството на спорта, което е съдружник в дружеството "Българска армия имоти", и чак след това да бъде показан на обществеността. Въпросното входиране обаче не е възможно да се случи нито през тази седмица, нито през следващата, тъй като на преден план в държавните ведомства в момента са предстоящите избори.


Така следващата цел на ЦСКА - София е проектът за стадиона да бъде представен на феновете през втората половина на април в навечерието на 75-годишния юбилей на клуба. Това загатна в сряда фондация "За София", която обяви, че се е запознала с казуса около дома "червените".

 

"В момента текат процедури по изготвянето на основния проект за обновяването на стадиона. Капацитетът на новото съоръжение ще е 18 000 души. По предварителни сметки ще са нужни 60 млн. лв. Първата копка се очаква в началото на лятото. Цялостният ребонт обаче ще отнеме около 2 години. Има обещания, че паркът няма да бъде засегнат, а дори ще бъде облагороден. До месец клубът, чиято собственост е стадионът, ще представи готовата нова визия на медии и фенове", обясниха от фондацията, която се грижи за обществените проблеми на територията на Столична община.


През новия сезон ЦСКА - София ще се премести да играе на стадион "Васил Левски". Там ще бъде и цялата администрация на клуба.


"Тема спорт"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация