\"Еврофутбол\" събра близо 30 000 подписа за запазване на данъка

13:59
\"Еврофутбол\" събра близо 30 000 подписа за запазване на данъка
Българският лицензиран букмейкър "Еврофутбол" събра 29 625 подписа само за 4 дни, в своята мрежа, в подкрепа на искането си за запазване на сегашния данък от 10% и ги внесе в деловодството на Народното събрание.

Това бе първият етап от инициативата за събиране на подписи, която продължава. Подписката стартира на 29.10.2009 г. по предложение на букмейкъри, които изхранват своите семейства чрез партньорство с "Еврофутбол", благодарение на разкрития букмейкърски пункт.

В нея участие взеха още: служители на компанията, регионални представители, участници в игрите, приятели и семейства на букмейкърите и клиентите. В придружителното писмо към подписката до всички народни представители в 41-то Народно събрание "Еврофутбол" изрази желание хазартния сектор да бъде равнопоставен спрямо другите търговски субекти на българския пазар, които получават данъчни облекчения - данък печалба, данък дивидент, данъците при източника, намалена осигурителна тежест за фирмите, плосък данък върху доходите на физическите лица. Компанията прикани депутатите преразгледат решението си за увеличаване на данъчната ставка от 10% на 12%.

След обявяване на предложението на Министерство на финансите за увеличаване на данъчната ставка по ЗКПО от 10% на 12%, "Еврофутбол" ООД изпрати своето официално становище, в което подчерта, че увеличаването на данъка по ЗКПО ще има крайно негативен ефект върху развлекателната индустрия и няма да доведе до значителни постъпления в държавния бюджет. И понастоящем съществува тенденция на спад до 40% в постъпленията в сектора и поради това не се очаква постъпления в хазната.

Същевременно, компанията поясни, че подкрепя изразената позиция на Министъра на финансите за облекчаване на бизнеса по време на криза чрез запазване на данъчните ставки, които да останат непроменени с цел неговото стабилизиране. Сегашната данъчна ставка, която е различна и 5-6 пъти по-висока от 10% данък печалба и е една от най-високите в Европа, не дава възможност на "Еврофутбол" да развива своята дейност в конкурентноспособна среда, активно и в по-голяма полза за държавата и спорта, да предлага по-атрактивни коефициенти и бонуси, с които да отговаря на очакванията и доверието на букмейкърите и участниците. Хиляди участници се насочиха от легалните оператори към нелегалните поради по-привлекателни възможности за залог, които те предлагат.

В резултат на това и при неравнопоставеността спрямо нелегалните он-лайн оператори, които приемат залози от България и изнасят национален капитал вече седем години, "Еврофутбол" реализира спад в оборота, от което намалява и данъка, който компанията внася.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

did0_2001
04.11.2009 06:24

Това е нечувано безобразие . Напълно съм съгласен с предходния коментар . Тия от еврофутбола с техните комични коефициенти направо не мога да ги гледам . Правят пари от невежеството на хората от толкова години и не се наядоха най накрая . А това с нелегалните заложни къщи ми прилича малко на крадеца вика дръжте крадеца . *thumb_down*

Bookie
03.11.2009 14:38

То бива бива ама тия от Еврото се самозабравиха с тия платени публикации.Кои са тия нелегални заложни къщи в нета че не се сещам???Или са нелегални защото имат в пъти повече възможности за залог, или че дават бонуси, или че са им чувствително по-високи коефициентите???Аман.Като не върви тая фирма и не може да издържи на конкуренцията да я закриват.А не да ограничават и забраняват залозите в нета!