Безценна победа за Сърбия в Подгорица (видео)

23:58
Безценна победа за Сърбия в Подгорица (видео)

Душан Влахович влезе като резерва и донесе победата на Сърбия при гостуването на Черна гора. Тимът на Драган Стойкович спечели с 2:0 в Подгорица и вече е едноличен лидер в група G на европейските квалификации, в която е и България. Влахович се появи в игра за началото на второто полувреме и се разписа в 78-ата и 95-ата минута. Той вкара във втори пореден мач и вече има 3 попадения от началото на квалификациите.

Черна гора започна активно и в първите минути имаше предимство. Защитата на гостите бе поставена под напрежение и Стефан Савич трябваше да се намесва на няколко пъти. В 20-ата минута вратарят на сърбите Ваня Милинкович-Савич тръгна много рисковано да играе с топката в наказателното си поле. Кълбото му бе отнето, но той се реваншира при опита на Кръстович да го прехвърли и спаси удара. Ако се беше стигнало до гол, той най-вероятно нямаше да бъде признат, тъй като бе извършено и нарушение срещу вратаря.

И двата отбора не създаваха нищо особено в предни позиции. В 29-ата минута Сърбия стигна до първи удар. Той бе дело на Митрович, който си освободи пространство за изстрел, но прати топката покрай вратата. Тимът на Стойкович се представи малко по-добре във втората част на полувремето, но то завърши при нулево равенство.

Наставникът на сърбите опита да промени нещо със смени и за второто полувреме в игра се появиха Душан Влахович, който заигра до Митрович, и Андрия Живкович. Това доведе до по-активна игра в нападение, но отвори и пространства за домакините. Резултатът бе повече атаки и към двете врати. В 57-ата минута Черна гора бе близо до откриване на резултата след отлична контраатака. Йоветич напредна и стреля, но Милинкович-Савич се намеси отлично.

Сърбия обаче изглеждаше по-опасна в атака през второто полувреме. На няколко пъти бяха направени опити да бъде намерен Митрович, който започна да се изнервя от липсата на положения. Нападателят на Фулъм направи отлична комбинация с Влахович в една ситуация, но бранител на домакините се намеси преди да се стигне до удар.

Гостите стигнаха до решителния гол в 78-ата минута след комбинация между две от резервите. Младенович бе изведен от Тадич и намери Влахович в наказателното поле, а нападателят на Ювентус засече топката към мрежата. Ситуацията бе разглеждана от ВАР, тъй като останаха съмнения за нарушение в един етап от атаката, но голът бе признат. Домакините се изнесоха в предни позиции в търсене на изравняване и това доведе до втори гол в тяхната врата дълбоко в добавеното време, а негов автор отново бе Влахович.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация