Грийнууд заявил, че Роналдо е "свършил с футбола"

17:44
Грийнууд заявил, че Роналдо е "свършил с футбола"

Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд е готов да “мине през тухлена стена”, за да играе за отбора отново, съобщава местната преса. Информацията в последно време гласи, че това става все по-вероятно въпреки съпротивата на част от спонсорите и женския отбор, според запознати. Клубът дори е отхвърлил няколко оферти за него от Турция през януари.

Мейсън Грийнууд бе арестуван и впоследствие обвинен в побой, опит за изнасилване и контролиращо поведение спрямо приятелката си Хариет Робсън. “Червените дяволи” веднага го отстраниха от занимания и досег с хората в клуба. Изненадващо в началото на тази година всички обвинения срещу него бяха свалени, а в съобщението на Кралската прокуратура се твърдеше, че “ключови свидетели са оттеглили показанията си”. Още тогава се заговори, че най-вероятно двойката се е събрала, което е станало причина за това развитие, а малко след това стана ясно, че чакат и дете. Преди десетина дни пък вестник “Сън” съобщи, че двамата планират сватба.

Въпреки тази ситуация Грийнууд продължава да е отстранен от Манчестър Юнайтед и обект на вътрешно разследване, чийто край не се очаква да дойде преди края на сезона. Той продължава да има договор до лятото на 2025 година и да получава заплатата си от 70 хиляди паунда на седмица.

Междувременно авторитетното издание “Атлетик” също излиза с интересни разкрития около нападателя и поведението му още преди проблемите със съдебната система. В тях се твърди, че той многократно е закъснявал за тренировки и лагери на “червените дяволи”, което е ставало причина за отсъствието му от групата на тима, но това е било прикривано от тогавашния мениджър на отбора Оле Гунар Солскяер. Неведнъж хора от клуба дори не са можели да установят точното му местонахождение и почти се е налагало да го издирват. По време на локдауна пък Грийнууд неколкократно е нарушавал наложените правила и от полицията дори са се свързали с шефовете на Манчестър Юнайтед с молба да бъде осъществен по-сериозен контрол над играча.

“Той знаеше, че е добър играч още на 16 години и това се отразяваше в поведението му. Още тогава не се срамуваше да каже на някой, че е боклук,” твърди източник близък до него. Самоувереността на младока стигала до арогантност и дори заявил, че Кристиано Роналдо е “свършил с футбола” още по времето, когато португалецът е бил в Реал Мадрид.

“Няма никакъв смисъл в изнесените на бял свят неща, това е смесица от стари новини, спекулации и чисти неистини. Мейсън е на 21 години, той е свободен човек и трябва да получи възможност да възроди кариерата си и да продължи напред, бидейки още в началото на своя живот,” заявява негов представител пред “Атлетик”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация