Контузия извади Холанд от редиците на Норвегия

18:11
Контузия извади Холанд от редиците на Норвегия

Звездата на Манчестър Сити Ерлинг Холанд ще пропусне първите мачове за родната си Норвегия от квалификациите за ЕВРО 2024, съобщават от местната федерация.

Причината е контузия в слабините на нападателя, заради която той е отпътувал за дома си. По този начин Холанд няма да играе за норвежците в мачовете срещу Испания и Грузия.

“Надявахме се, че това е нещо дребно, което ще премине до събота, но след направените тестове и прегледи вчера стана ясно, че Холанд няма да успее да вземе участие в мачовете с Испания и Грузия. По-добре е след това той да получи медицинско наблюдение в клуба”, каза лекарят на националния отбор Ола Санд.

“Ерлинг е приел тежко, когато е разбрал, че няма да може да играе за отбора. За щастие в този състав все още има достатъчно увереност, талант и единство, за да се спечелят точки в следващите мачове. Няма да свеждаме глави и на милиметър, а ще продължим работата си, за да сме максимално подготвени за мачовете в събота и вторник", заяви пък селекционерът на Норвегия Стале Солбакен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация