Далич ще води Хърватия до Мондиал 2026

17:00
Далич ще води Хърватия до Мондиал 2026

Селекционерът на хърватския национален отбор по футбол Златко Далич поднови договора си с федерацията на страната до 2026 година, съобщи ДПА. Далич изведе хърватите до сребро и бронз на последните две световни първенства и ще води състава и по пътя към следващия Мондиал в САЩ, Канада и Мексико. 

"Златко Далич изпълни всички цели, които бяха поставени пред него през тези пет години и половина, като в същото време записа две великолепни постижения на Световното първенство в Русия и Катар и изведе Хърватия до сребърни и бронзови медали, като по този начин ставайки най-успешният ни треньор в историята", каза президентът на Хърватската футболна федерация Мариян Кустич, цитиран от ДПА. „Затова съм изключително доволен, че се споразумяхме да продължим сътрудничеството, което досега беше абсолютно блестящо", добави той. 

Златко Далич изрази задоволство от новия контракт и е зареден с амбиции за нови успехи. "Много пъти съм изтъквал, че тази работа е най-голямата чест и най-голямото удоволствие, което мога да изпитвам като треньор, и наистина гледам напред към бъдещето с хърватския национален отбор. Независимо от прекрасните успехи, които вече постигнахме, имам голяма страст и амбиция да продължа да работя с Хърватия и вярвам, че предстоят още много големи предизвикателства", каза Далич. Специалистът се надява да направи силен старт в квалификациите за Евро 2024, когато Хърватия се изправи срещу Уелс и Турция по-късно този месец, преди да насочи вниманието си към финалите на Лигата на нациите - те се изправят срещу Нидерландия на полуфиналите през юни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация