ПСЖ ще прави нов опит с Томас Тухел

07:35
ПСЖ ще прави нов опит с Томас Тухел

Ръководството на Пари Сен Жермен е все по-склонно да върне в клуба бившия наставник Томас Тухел. На "Парк де Пренс" са вдигнали мерника на настоящия наставник Кристоф Галтие, който изглежда няма да продължи да води отбора през следващия сезон. Френският гранд за поредна година отпадна безславно още на 1/8-финал в Шампионската лига, а не е тайна, че именно това е голямата цел на катарските собственици на клуба и те са бесни от поредния провал. Затова вариантът с връщането на Тухел в момента е на дневен ред, пише "Релево".


49-годишният германски специалист бе начело на ПСЖ в периода 2018-2020 година, като през това време записа впечатляващите 104 победи в 140 мача и изведе тима до финала в Шампионската лига, където загуби от Байерн. Неразбирателство с ръководството обаче доведе до неговото уволнение, след което той застана начело на Челси, с който спечели Шампионската лига през следващия сезон.


Тухел е без работа от септември насам, след като новите собственици на Челси решиха да го заменят с Греъм Потър. Наставникът е обект на интерес от доста отбори, но за момента не бърза с избора на нов клуб, който да поеме. Твърди се, че той търси сериозно предизвикателство и се надява да бъде потърсен от гранд от ранга на Барселона или Реал Мадрид.


В ПСЖ изглежда са осъзнали грешката си с прибързаното уволнение на германеца и сега са готови да го върнат в клуба. На този етап обаче не е ясно дали самият Тухел ще бъде заинтригуван от подобно предложение. Като друг вариант за нов наставник на парижани се спряга Зинедин Зидан.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация