Време е за първите осминафинали в турнира Лига Европа

07:19
Време е за първите осминафинали в турнира Лига Европа

Лига Европа се завръща с първите мачове от 1/8-финалната фаза на турнира. Програмата предлага четири срещи от 19:45 и още четири от 22:00 часа. 


Още в ранния часови полюс ще видим някои от отборите, които се очаква да стигнат далеч в надпреварата. Лидерът в Премиър лийг Арсенал гостува на Спортинг (Лисабон), а Рома на Жозе Моуриньо приема Реал Сосиедад. През миналия сезон „вълците“ спечелиха Лигата на конференции, а сега се целят и в трофея в друг от европейските клубни турнири. В останалите два мача от 19:45 ще видим два германски тима – Байер (Леверкузен) приема Ференцварош, а Унион (Берлин) посреща сензацията Роял Юнион СЖ.


Големият фаворит на букмейкърите за трофея  Манчестър Юнайтед ще се опита да се съвземе след срамната загуба с 0:7 от Ливърпул и да вземе преднина пред Бетис преди трудното гостуване в Севиля. Ювентус, който също е мотивиран да спечели турнира и по този начин да си осигури излаз към Шампионската лига през следващия сезон, приема Фрайбург в Торино.


Шесткратният победител в Лига Европа Севиля този път не е поставян сред фаворитите заради неубедителната си игра в Ла Лига през този сезон, но въпреки това тимът на Хорхе Сампаоли не може да бъде подценяван никога в този турнир. Тази вечер „червено-белите“ приемат Фенербахче на „Рамон Санчес Писхуан“.


Последната среща от деня противопоставя Шахтьор (Донецк) и Фейенорд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация