Шави: Някои от най-лошите ми дни дойдоха, откакто съм треньор на Барса

08:50
Шави: Някои от най-лошите ми дни дойдоха, откакто съм треньор на Барса

Шави направи зашеметяващите 767 мача за Барселона, преди да прекрати кариерата си, като в крайна сметка се свърза отново с клуба като мениджър през сезон 2021-22. Въпреки че спечели първия си трофей като треньор на каталунците през януари и отборът му в момента е с девет точки пред Реал Мадрид на върха в Ла Лига, Шави разкри трудностите при управлението на клуб с такава величина, признавайки, че постоянните критики понякога могат да бъдат трудни за справяне със ситуациите.


"Някои от най-лошите дни в живота ми дойдоха, откакто съм треньор на Барса. Непрекъснато гледам мачове. Гледам мачовете ни по три или четири пъти. Това е нещо, което ми харесва. Както каза Пеп, като треньор на Барса трябва да се грижиш за 200 неща. Тази работа е 24 часа в денонощието. Харесва ми 75% от работата ми. Останалите 25% са много трудни", сподели Шави.


"Непрекъснато съм съден и критикуван. Трудно е, имам семейство и деца. Има много моменти, в които не си струва да си треньор на Барса. И още повече, ако си бил част от клуба като мен. Понякога не разбираш за критиките и приятел ти се обажда, за да ти каже, че те "убиват" в социалните медии. Много е трудно, когато ти кажат, че не си добър или че нямаш личност", добави наставникът на Барселона.


Следващият мач на Барселона е в Ла Лига срещу Атлетик Билбао в неделя.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация