Челси ще опитва да спаси сезона си срещу Дортмунд

07:04
Челси ще опитва да спаси сезона си срещу Дортмунд

Челси посреща Борусия (Дортмунд) в мач-реванш от осминафиналите в Шампионската лига, след като загуби първата среща с 0:1. Отборът на Греъм Потър ще хвърли всички сили, за да продължи напред в турнира, който е единственият му шанс да постигне нещо значимо през сезона. Лондончани играят изключително колелбиво от началото на годината, но през уикенда прекъснаха негативната си серия с успех срещу Лийдс, който вдъхна известна доза самочувствие на футболистите преди днешния сблъсък. 


Борусия е един от отборите в най-добра форма в Европа. Карим Адейеми донесе минималната победа срещу Челси на “Сигнал Идуна Парк”, но германският състав имаше и доста късмет, за да опази вратата си суха. Старши треньорът Един Терзич видя още едно силно представяне на футболистите си преди броени дни, когато “жълто-черните” надвиха с 2:1 РБ Лайпциг в Бундеслигата и записаха десета поредна победа във всички състезания след паузата за Мондиал 2022. 


Борусия достигна до 1/4-финалите в Шампионската лига само веднъж от 2017 година насам. Отборът не е печелил и двата мача в дуел от елиминациите на турнира от сезон 1996/97, освен това загуби 5 поредни срещи в евротурнирите в Лондон. 


Челси може да се уповава на добрата си игра в защита на “Стамфорд Бридж” (4 сухи мрежи в последните 6 мача). Не е за пренебрегване и фактът, че “сините” съумяха да продължат напред в ШЛ в 4 от предишните 7 случая, когато загубиха първия мач на чужд терен. 


Греъм Потър отново ще бъде лишен от услугите на половин дузина основни футболисти, но Кристиан Пулишич и Рийс Джеймс подновиха тренировки с основната група и ще бъдат на разположение на насатвника на лондончани. Мейсън Маунт е наказан и няма да играе и в предни позиции почти сигурно ще започнат Кай Хавертц, Жоао Феликс и Рахийм Стърлинг. Рубен Лофтъс-Чийк ще остане на пейката, ако Джеймс е готов да започне от първата минута. На другия фланг ще стартира Бен Чилуел, а в средата на терена ще си партнират Енцо Фернандес и Матео Ковачич. 


Кадровите проблеми на Борусия са свързани с травмите на Юсуфа Мукоко и голмайстора от първата среща Адейеми и наказанието на десния бек Юлиан Риерсон, който ще бъде заместен от Маруис Волф. Титулярният вратар Грегор Кобел не игра срещу РБ Лайпциг, като е възможно и довечера да е сред резервите, а под рамката да застане Александер Майер. В атака се очаква да започнат Юлиан Брант, Себастиан Алер и Марко Ройс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация