Реал Мадрид стъпи накриво срещу Бетис, Барса дръпна с 9 точки (видео)

00:52
Реал Мадрид стъпи накриво срещу Бетис, Барса дръпна с 9 точки (видео)

Бетис и Реал Мадрид завършиха 0:0 в късния неделен мач от 24-тия кръг на испанската Ла Лига. И двата тима пропуснаха редица положения, като в крайна сметка не успяха да излъчат победител.

По този начин Реал Мадрид записа второ поредно равенство в първенството и вече е на 9 точки от лидера Барселона. Бетис пък записа четвърти пореден мач без поражение и остава на 5-о място, на 3 точки от четвъртия Реал Сосиедад.

Италианският наставник бе предприел няколко важни рокади в състава на Реал в сравнение с титулярите от “Ел Класико“ през седмицата. Бековете Дани Карвахал и Начо отстъпиха местата си на Лукас Васкес и преквалифицирания като ляв бек Едуардо Камавинга.  На мястото на наказания Лука Модрич от първата минута стартира Аурелиен Чуамени, а Родриго също се завърна сред стартиращите 11. 

В 9-ата минута дойде първата голова възможност и тя беше за домакините. Айосе Перес стреля опасно с далечен шут, но Тибо Куртоа се намеси чудесно и успя да избие в корнер. Три минути по-късно обаче Реал отвърна на удара. Бензема стреля от пряк свободен удар, топката рикошира в Антонио Рюдигер и влетя неспасяемо в мрежата на Бетис. Радостта на Кралския клуб обаче бе кратка, тъй като след преглед с ВАР се видя, че коженото кълбо се е ударило в ръката на защитника на Реал и голът бе отменен от главния съдия Сесар Сото Градо.

В 23-та минута Тони Кроос подаде добре след пряк свободен удар, но ударът на Бензема бе блокиран. Последваха някои опасни центрирания и пред двете врати, но защитите на двата тима се справиха. В 31-вата минута Бензема и Родриго комбинираха чудесно, но бранителите на Бетис успяха да избият в ъглов удар. От последвалия корнер топката попадна във Валверде, който отправи опасен далечен шут, но малко точност не му достигна. В 42-рата минута Юсуф Сабали направи добър пробив, но ударът му не намери очертанията на вратата на Куртоа. В последните секунди на полувремето Бетис предприе опасна контраатака, която обаче бе спряна от съдията Сото Градо заради фал в нападение на Айтор Руйбал срещу Камавинга, което предизвика бурните протести на домакините, заради които Вилиам Карвальо получи жълт картон.

Втората част започна с далечен удар на Руйбал, който бе отразен с вещина от Куртоа. Няколко минути по-късно Винисиус направи един от характерните си пробиви и подаде към Бензема, който стреля, но Клаудио Браво изби. В 52-рата минута Миранда центрира отлично и намери Борха Иглесиас,  нападателят на Бетис  стреля, но не успя да преодолее Куртоа.  Две минути по-късно далечен удар на Феде Валверде пък затрудни Клаудио Браво, но стражът в крайна сметка улови. В 58-ата минута пък след добра комбинация на Реал топката стигна до Чуамени, но опасният му удар бе блокиран. Три минути по-късно Феде Валверде центрира отлично на крака на Родриго, но бразилецът не успя да уцели отблизо вратата на Браво. 

Карло Анчелоти очевидно не бе доволен от нулевото равенство дотук и предприе смени, като пусна в игра Дани Карвахал, Начо и Дани Себайос на мястото на Васкес, Камавинга и Чуамени. Мануел Пелегрини също реагира и включи в мача Уилиан Жозе и Луис Енрике. В 75-ата минута две от резервите на Реал комбинираха добре – Карвахал подаде на Себайос, но той стреля встрани от вратата на Бетис. Минута по-късно удар на Винисиус бе избит от Браво в корнер. Реал опита хаотичен натиск в края на мача, но така и не успя да пречупи отбраната на домакините. Последното положение в мача дори бе за Бетис, след като далечен удар на Луис Енрике профуча покрай вратата на Куртоа.

БЕТИС: Браво; Сабали, Пецея, Фелипе, Миранда; Гуидо Родригес, Родри, Карвальо; Руибал, Иглесиас, Айосе Перес;


РЕАЛ МАДРИД: Куртоа; Васкес, Милитао, Рюдигер, Камавинга; Валверде, Чуамени, Кроос; Родриго, Бензема, Винисиус;

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация