Петков: Головете, които ми вкараха, ще спечелят класация за красота

11:11
Петков: Головете, които ми вкараха, ще спечелят класация за красота
С вратаря на Левски Георги Петков разговаряхме още след мача на "сините" с Ред Бул в Залцбург. Тогава победата все още бе мираж и той се постара да ни убеди, че серията ще бъде прекъсната срещу Спортист. В Своге обаче именно неговата грешка в началото породи нова дискусия около бъдещето на вратарския пост на "Герена". Срещу Локо Мездра първият гол отново бе в неговата врата. Петков може и да не обича да дава интервюта, но не се крие след лошите моменти в кариерата си. Капитанът на Левски обаче е уверен в едно - тимът ще тръгне нагоре, и в момента изобщо не мисли за напускане в интервю за "Меридиан мач".

- Георги, втора поредна победа, нещата май започват да си идват на мястото, но първият гол отново бе в твоята врата?

- Заслужена победа. Още през първото полувреме трябваше да водим с 2:0, но отново направихме идентични грешки както в предишните мачове. Надявам се защитниците пред мен да грешат по-малко. В тях е бъдещето и ние ги подкрепяме.

- Сякаш проспахте първото полувреме?

- Не съм съгласен. Имахме положения, просто нямахме шанс. Ако бяхме вкарали тогава, съвсем друг ставаше мачът. Сигурно въобще нямаше да ни поведат.

- Изненада ли ви с нещо съперникът?

- И преди мача коментирахме с момчетата, че Локо Мз залага основно на контраатаки. Това е техният стил. Явно това ни затруднява нас и ни вкарват. При всички случаи обаче успехът е с важно значение. Обстановката в отбора вече е по-спокойна и се готвим за срещата със Залцбург в четвъртък. До края ще играем мач за мач.

- Какво очаквате от срещата с австрийците?


- Със сигурност няма да играем както срещу Мездра. Това е моето мнение. Треньорът ще направи разбор и ще търсим първа победа и в Лига Европа. Лично аз съм изненадан от Залцбург, че записаха три победи в групата, но явно хората изобщо не подценяват този турнир. Всички отбори в нашата група са големи и за нас е чест да играем срещу тях.

- Ред Бул е лидер в групата, но изглежда най-поносимият отбор и шансовете за мача в София не са за пренебрегване.

- Не знам как са играли предните мачове, но побеждават Лацио, мисля че за 4 минути - от 89-ата и до 93-ата. Побеждават Виляреал с 2:0. Силови футболисти, всички го видяхме, разчитат повече на статични положения и на физиката. Имахме своите шансове още в Австрия и сега е нормално да се надяваме да вземем нещо на "Герена".

- Продължаваш ли да твърдиш, че има прокоба, която тегне над Левски?


- Може би силата й отслабва, след като все пак бихме Спортист и Локо Мездра, но всички видяхте как стана това и колко мъки ни костваше. Убеден съм, че някъде има нещо запалено, което не се отразява добре на Левски.

- Ще затвърдите ли завръщането в линията на победите?

- Това, което се случваше в последните два месеца, е неприятно, но оттук нататък смятам, че всичко ще се промени. Самочувствието вече ще дойде и ще го покажем. Бъдете сигурни. Много ми се иска третата ни победа да бъде в Европа.

- Какво промени Гонзо?

- Няма нищо по-различно. Нареди отбора, каза ни някои приказки. Ние се опитахме да го слушаме и да изпълняваме неговите задачи.

- Вярвал ли си някога, че мачове със Спортист и Локо Мездра може да са толкова важни за Левски?

- Не съм вярвал, но бях сигурен, че ще ги победим. Нямаше вече накъде. Не стана лесно в Своге, за което и аз имам своята вина, но в крайна сметка успяхме. С момчетата си говорихме, че се вдигаме и оттук нататък ще печелим.

- Според теб има ли повече или по-малко виновни за негативните резултати на Левски тази есен?


- Щом има неуспехи, всички сме виновни. По-опитните футболисти сме длъжни след мачовете да коментираме ситуациите и да не бягаме от собствената си отговорност.

- Всички бяхте впечатлени от стадиона в Залцбург преди мача, толкова силен отбор ли са, колкото е модерно съоръжението, на което играят?

- Като свърши мачът, се замислих, че по нищо не отстъпваме на такива големи отбори с такива стадиони. Просто трябва да си вярваме повече и да се раздаваме във всеки мач, за да се развиваме. Виждате, че отново има доста българи, които играят с успех в чужбина. Ние сме хора, които можем да се оправяме с трудностите и когато отидем на място, където всичко ни е уредено, става още по-лесно.

- Отново се коментира евентуален твой трансфер. На теб самия идвало ли ти е да се обадиш на агента си и да го накараш спешно да ти намери нов отбор?

- Не ми е идвало, но и не мога да си тръгна, при положение че нещата в отбора не са добре. А и не смятам да си тръгвам. Имам си перфектен договор с Левски и мисля да си го изпълня. Оттук нататък нещата ще се променят и резултатите вече няма да са такива.

- Да се върнем към прокобата. Викахте свещеник да ви освободи от нея, сега какво повече може да се направи?

- Не знам, явно трябва да дойде някой по-голям свещеник. Явно този е бил по-ниска класа и ни трябва човек от Светия синод. (Смее се.)

- Как ще коментираш собствената си форма от началото на сезона?

- Няма какво да коментирам, има си хора в отбора, които могат да кажат дали са доволни от мен, или не. В медиите много се коментира, че съм бил виновен за гола в Австрия, за тези срещу Дебрецен и сигурно е така. Винаги има шанс да се реагира по-добре, но точно при тези ситуации и удари малцина биха извадили топката. Ако има класация за най-красиви голове, тези, които ми вкараха, със сигурност ще спечелят. Не е истина, че това може да ми се случи на мен. По такъв начин да ми вкарат такива голове. Действително в Своге вината си беше изцяло моя, но на всеки се случва да греши. Никой в отбора не ме е обвинил и не ми е казал нищо.

- По-младите сигурно вече ви искат пари на заем, след като не взимате премии?

- Спокойно, ще вземем, няма проблеми.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

TOTTI_pz
02.11.2009 13:01

Dente00 *lol* как можеш да кажеш подомно нещо иванков не че е слаб вратар но се виждаше че като му бият отдалече беше просто смешен а Георги колко мача ни е извадил *thumb_down* болен си

Dente00
02.11.2009 11:44

Надявам се Божидар Митрев да се отърве накрая от тия контузий и да му дават повечко шансове...Видя се с ЦСКА миналата година,че е може би най-надежния вратар в България

Dente00
02.11.2009 11:43

Гоше...Гоше добър вратар си ама си яко прост брато *lol* Най-ми хареса като каза след Дебрецен...топката е много по-бърза от тая в първенството и казах на момчетата да не дават да бият удари от далече Е извинявай че ти биха удари от 35 метра а ти гледаше като препариран...Защо Чех примерно вместо да се оплаква вади уникални удари? Ти никога няма да бъдеш Митко Иванков за Левски оставаш си "Гошо вратарчето"