Левски и Лудогорец подобриха рекорда за най-скучен мач в историята на родния футбол

20:07
Левски и Лудогорец подобриха рекорда за най-скучен мач в историята на родния футбол

Отборите на Левски и Лудогорец завършиха наравно 0:0 в мача помежду си от 21-ия кръг на efbet Лига. Въпреки нулите на таблото, срещата бе на доста добро ниво за родните стандарти и предложи интересни моменти за публиката на стадион “Георги Аспарухов”.

И двата отбора могат да съжаляват, че не стигнаха до победата, като домакините имаха инициативата в по-голяма част от двубоя, но пък по-чистите положения бяха на сметката на гостите, като най-чистите бяха пропуснати от Кирил Десподов.

Левски записа 11 пореден двубой без победа в шампионата, което е негативен рекорд за клуба, но за разлика от повечето от предните неуспешни мачове за играчите на Станимир Стоилов преди, сега феновете на “сините” нямат основания да са недоволни от играта и старанието на футболистите. "Сините" не са побеждавали Лудогорец за шампионат вече почти седем години, като последният успех бе на 31 август 2016 година.

Лудогорец от своя страна изпраща тежки няколко дни, след като миналия четвъртък отпадна от Европа след дузпи от Андерлехт, а днес се отдалечи на три точки от лидера в класирането ЦСКА - София.

Станимир Стоилов заложи на вратата на Пламен Андреев и пред него в защита Цунами, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Жереми Петрис, който се завръща след контузия. В халфовата линия бяха Андриан Краев, Филип Кръстев и Ивелин Попов. В предни позиции бе Рикардиньо, подпомаган от Роналдо и Уелтон.

Анте Шимунджа стартира с Серджио Падт на вратата и в отбрана Пипа, Оливие Вердон, Франко Русо и Антон Недялков. В халфовата линия бяха Якуб Пиотровски, Нонато и Педро Нареси, а в предни позиции - Игор Тиаго с помощ по фланговете от Кирил Десподов и Спас Делев.

Срещата започна в добро темпо и равностойно. Първият точен удар бе в полза на домакините, след като Сундберг стреля с глава при едно центриране от корнер, но без големи проблеми за Падт.

В 19-ата минута Андриан Краев стреля опасно от дистанция, но шутът му мина на сантиметри над гредата на вратата на Лудогорец.

В средата на полувремето хубавата атака на Левски с участието на Уелтон, Роналдо и Рикардиньо за малко да изведе последния на много чиста позиция за стрелба, но в последния момент бе блокиран.

В края на полувремето гостите изравниха играта и имаха две чисти положения за гол. Първо Десподов бе изведен на добра позиция, но диагоналният му удар мина покрай гредата. Малко след това пък и Тиаго не намери рамката от непосредствена близост.

В началото на втората част Десподов направи нов пропуск, след като Тиаго го изведе на добра позиция на ръба на засада, но не успя да насочи топката във вратата.

В следващите минути играта бе равностойна с много битка по терена. Темпото на игра продължи да бъде високо, но чисти положения пред двете врати липсваха.

В последните минути на мача Лудогорец вдигна оборотите и взе инициативата, но не успя да стигне до чисто положение пред Пламен Андреев. В даденото от съдията продължение обаче Левски можеше да измъкне успеха. Резервата Марин Петков не успя да протегне крак, за да засече във вратата топката при един рикошет. 

Така или иначе двата тима поделиха точките, което може би бе най-логичното с оглед на показаното на терена. Двата състава хвърлиха много сили и в борбата си, но никой не съумя да излезе победител.

Така след равенството Левски събра 32 точки и заема седмо място в класирането - на три от първата шестица. Лудогорец от своя страна е на втора позиция с 50 точки. Лидерът ЦСКА София е с 53.

ЛЕВСКИ 0:0 ЛУДОГОРЕЦ

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация