Оли Уоткинс с историческо постижение в мача с Евертън

22:33
Оли Уоткинс с историческо постижение в мача с Евертън

Оли Уоткинс стана първият играч на Астън Вила в историята на Премиър лийг, който успява да се разпише в пет поредни мача в първенство. Нападателят откри резултата в гостуването на бирмингамци на Евертън в 63-тата минута, когато бе точен от дузпа. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на бившия играч на Вила Идриса Гей срещу Джон Макгин. Емилиано Бундия удвои девет минути преди края. Мингс изведе с дълго подаване Уоткинс, който продължи към Макгин. Шотландецът намери Буендия отляво, а аржентинецът стреля в близкия ъгъл за 0:2.

В състава на Астън Вила имаше три промени в сравнение с мача с Арсенал. Люка Дин, Леън Бейли и Джейкъб Рамзи замениха Морено, Бундия и Коутиньо. Шон Дайч заложи на същите 11, които започнаха и при победата над Лийдс през миналия уикенд.

След този резултат, съчетан с победите на Лийдс и Уест Хам, Евертън се завърна в зоната на изпадащите. Феновете на домакините не можеха да повярват, че "карамелите" не взеха нищо от този мач, защото Евертън създаде доста по-добри положения, които пропусна. Удар на Мопе с глава бе изчистен от голлинията от Мингс, а Мартинес също спаси опасен изстрел на французина. Стражът на гостите показа страхотен рефлекс и при удар с глава на Онана. Пикфорд също веднъж се намеси добре, избивайки в гредата изстрел с глава на Уоктинс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация