Наполи продължава да доминира в Серия "А"

22:12
Наполи продължава да доминира в Серия "А"

Наполи постигна осма поредна победа в Серия "А" и увеличи преднината си на върха отново на 18 точки, след като надигра без проблеми Емполи с 2:0 като гост в среща от 24-тия кръг в италианския елит. Голмайсторът на "партенопеите" Виктор Осимен се разписа в осми последователен двубой в шампионата и се доближи до рекорда, който се държи от Габриел Батистута и Кристиано Роналдо, разписвали се в 11 поредни срещи. Нигериецът удвои в 28-ата минута, след като преди това Ардиан Исмаили (17') се бе отбелязал автогол.

Лидерът отново взе рано-рано аванс, след като албанският бранител Исмаили засече топката в собствената си врата. Центриране от корнер бе изчистено първоначално и стигна до Кварацхелия, който върна топката към далечната греда. Там бе Жиелински, който подаде успоредно на голлинията, търсейки Осимен. Исмаили обаче засече в собствената си врата за 0:1. В 20-ата минута Осимен пропусна добра възможност, след като се откъсна отдясно, но стреля встрани. Нигериецът все пак вкара дежурния си гол в 28-ата минута, когато направи добавка отблизо, след като преди това Викарио изби удар на Кварацхелия.

В 35-ата Кин Мин-Жае можеше да удвои. Кореецът засече с глава центриране от ъглов удар, но топката срещна гредата.

В началото на втората част Лосано отправи много опасен изстрел от границата на наказателното поле, но топката профуча встрани от далечната греда. В 60-ата минута ново попадение на Осимен бе отменено правилно заради засада.

Осем минути след това Наполи остана с човек по-малко, след като след намесата на ВАР Марио Руи получи заслужен директен червен картон заради това, че изрича без топка, паднала на земята, Капуто.  Това обаче по никакъв начин не постави под съмнение победата на тима на Лучано Спалети. Нещо повече - Викарико още два пъти спаси Наполи, предотвратявайки голове Осиемен, Симеоне и Гаетано. Така Наполи си върна за загубата от Емполи с 2:3 по-рано през сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация