Локомотив Пловдив спечели железничарското дерби (видео)

19:33
Локомотив Пловдив спечели железничарското дерби (видео)

Локомотив Пловдив постигна първа победа след подновяването на сезона във футболната Първа лига, след като играчите на Александър Томаш спечелиха „железничарското“ дерби срещу Локомотив София с 1:0 като домакин в среща от 21-ия кръг на шампионата. Единственото попадение в мача бе дело на Ерик Сорга, който се разписа в 58-ата минута след асистенция на Петър Витанов. С успеха „черно-белите“ вече имат 37 точки в актива си и временно изпревариха с 2 точки Славия на четвъртото място в класирането, докато Локомотив (София) регистрира седмо поражение през кампанията и остава на девета позиция в подреждането с 28 точки. 

В 3-ата минута на срещата Локомотив (Пловдив) погледна първи към вратата на противника. Пас на Джовани изведе Бабакар Дион на голова позиция, но ударът на крилото попадна право в ръцете на стража Бабакар Гай. В 9-ата минута Димитър Илиев стреля от въздуха, останал сам на дъгата на наказателното поле. Шутът на капитана спря право в новостроящата се южна трибуна на стадион "Локомотив".

В 23-ата минута Ерик Сорга стреля през човек, но право в ръцете на вратаря, а секунди по-късно Да Силва шутира силно над вратата. В 26-ата минута Джовани опита нещо средно между центриране и удар, което принуди стража Бабакар Гай да се намесва. 

Столичният Локомотив отговори с опасен удар на Юлиан Ненов от фаул, който прелетя над напречната греда. В 38-ата минута най-острият футболист до момента за домакините - Джовани, проби по левия фланг, влезе в наказателното поле и шутира с десния си крак, но в аут. 

В края на първото полувреме и Йосип Томашевич се отчете с удар в аута. В 53-ата минута Джовани за пореден път пробва да прати топката към далечния ъгъл на вратата, но и в този случай не успя да го стори. Натискът на домакините се засили и в 56-ата минута Матеус Да Силва стреля опасно, но в аут. 

В крайна сметка натискът на Локомотив (Пловдив) доведе и до гол във вратата на гостите. Джовани пусна чудесно подаване в коридор за Петър Витанов, който влезе в наказателното поле и шутира. Топката премина през краката на стража Бабакар Гай и влизаше свободно във вратата. Ерик Сорга се хвърли на голлинията и "отне" гола от Витанов, отбелязвайки своето дебютно попадение с фланелката на "черно-белите". 

В 79-ата минута Бабакар Гай се отчете с блестяща намеса при удар на Петър Витанов. Стражът нямаше добра видимост, а шутът бе от около 10 метра. Въпреки това Гай се справи. В 86-ата минута Матеус Да Силва осъществи самостоятелен пробив, влизайки от десния фланг към центъра на терена. Той стигна до границата на наказателното поле, след което шутира покрай страничната греда. В самия край на мача Локомотив София можеше да стигне до изравняването, но шутът на Ненов прелетя над горната греда. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация