Доминацията на английските отбори заплашва европейския футбол

18:10
Доминацията на английските отбори заплашва европейския футбол

Бившият президент на Ювентус Андреа Аниели е категоричен, че просперитетът на английската Висша лига е проблем за европейския футбол. Доскорошният бос на “бианконерите” е сред водещите фигури в проекта за Суперлигата.

“В момента само Премиър лийг се развива и вече е величана като Суперлига. Там изкарват по 4 млрд. евро годишно, в Испания - около половината, в Германия - 1,5 млрд., а в Нидерландия - 100 млн. Английската доминация заплашва европейския футбол”, категоричен беше Аниели в интервю за “Телеграф”.

Италианецът, който се оттегли от Юве, разкри, че вече официално работи за A22 Sports Management - компанията, която стои зад проекта за Суперлигата.

За реализирането на Суперлигата работят усърдно още само Реал Мадрид и Барселона. Какво ще се случи изобщо с целия проект зависи от предстоящото решение на Съда на Европейския съюз. След като първоначалният опит за създаването на турнира беше осуетен под натиска на ФИФА и УЕФА, от Суперлигата заведоха дела срещу двете организации в съда в Мадрид. Той обаче прехвърли делото в Съда на Европейския съюз в Люксембург. Решението се очаква да бъде взето по-късно тази година.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация