Съдия даде 4 дузпи и 3 червени картона в Примера, помогна за обрат от 0:2 до 3:2 (видео)

00:27
Съдия даде 4 дузпи и 3 червени картона в Примера, помогна за обрат от 0:2 до 3:2 (видео)

Кръгът в Испания бе открит с драматичен мач, в който  Бетис обърна Елче от 0:2 до 3:2 като гост. Домакините  поведоха с 2:0, след като Фидел вкара от дузпа в 7-ата минута, а Лукас Бойе удвои само след две минути. Главно действащо лице в двубоя бе реферът Хавиер Иглесиас, който отсъди четири дузпи и 3 червени картона, а след мача четирима полицаи го изведоха от терена. 
 

В 57-ата минута Иглесиас изгони доста спорно Лисандро Магелан от домакините, който спря с ръка атака, но далеч от наказателното поле. Реферът първо му показа жълт картон, после гледа на монитора и смени цвета - директно изгонване. За протест бе изгонен и Папе Шейк от пейката на домакините, който пък се подготвяше след малко да влиза в игра.

 
И това даде началото на обрата. В 65-ата минута Борха Иглесиас реализира първата дузпа за Бетис, а в 68-ата Хуан Миранда изравни. В 88-ата минута реферът даде трета дузпа в мача за игра с ръка, но Борха Иглесиас я пропусна. В четвъртата минута на добавеното време съдията посочи бялата точка за четвърти път, а при протестите Роко от домакините беше изгонен. За топката застана Уилям Жозе и не сгреши, носийки победата на Бетис с 3:2.

 
Бетис е пети с 40 точки, само на една зад Атлетико на четвъртата позиция, който пък днес гостува на Реал в дербито на кръга. Елче остава последен с 9, на 13 от спасителния бряг.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация