Серхио Рамос повече няма да играе за Испания

22:53
Серхио Рамос повече няма да играе за Испания

Футболистът с най-много двубои в историята на Испания Серхио Рамос обяви, че преустановява кариерата си в националния тим. 36-годишният защитник има рекордните 180 двубоя за иберийците от 2005-а година насам. Оказва се обаче, че новият селекционер Луис де ла Фуенте е решил да не разчита на него, заради което Рамос е взел решението да се оттегли.

В момента легендата на Реал Мадрид е част от Пари Сен Жермен и счита, че все още е на висота, за да бъде в представителния тим на родината си.

“Дойде време да кажа “сбогом” на националния отбор - написа Рамос в социалните мрежи. - Настоящият селекционер ми се обади, за да ме информира, че не съм и няма да бъда част от плановете му, независимо как се представям или какво постигам в кариерата си. Тъжно ми е, защото се надявах това мое пътешествие да продължи и да завърши с по-добро за мен усещане. Искрено вярвах, че кариерата ми в националния отбор трябваше да приключи, когато аз решах, или пък защото изявите ми вече не са на нивото за представителния тим. (…) Възхищавам се и завиждам на играчи като Меси, Модрич и Пепе.”

Серхио Рамос има една световна и две европейски титли с Испания. Той обаче не беше част от състава на изминалия Мондиал в Катар, а изобщо последният му мач за отбора е от 31 март 2021 г.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация