Ди Мария герой за Юве срещу Нант (видео)

22:35
Ди Мария герой за Юве срещу Нант (видео)

Ювентус успя да спечели с класическото 3:0 гостуването си на Нант и с общ резултат 4:1 достигна 1/8-финалите в Лига Европа. В абсолютен герой за “старата госпожа” се превърна Анхел Ди Мария (5’, 20’, 78’), който изигра много силен двуой на своята сметка и отбеляза и трите попадения за своя тим. Домакините пък бяха поставени в много трудна ситуация, тъй като бяха принудени да играят с човек по-малко повече от 70 минути, след като Никола Паола бе изгонен още в 18-ата минута.

Домакините започнаха много активно в първите минути и задържаха топката в полето на “старата госпожа”. Това обаче не притесни италианците и те излязоха напред в резултата още в 5-ата минута, когато Фаджоли отне и пусна към Анхел ди Мария, а аржентинецът с великолепен удар с левия крак откри резултата за 0:1.

Аржентинската звезда на Ювентус до голяма степен се подигра с отбраната в жълто в 18-ата минута, когато той се разходи из наказателното поле с топка в крака, но точно преди да отблежи кълбото срещна ръката на Никола Паола. Това доведе до дузпа, а момчетата на Антоан Комбуаре останаха с човек по-малко. Ди Мария пък застана зад топката и покачи на 0:2

Постепенно двубоят се успокои след двете попадения за гостите. Те владееха топката в по-големи периоди от време и разиграваха спокойно в полето на Нант. Дискусионно положение се получи след около половин час игра, когато Анди Делор напредна добре отдясно и влезе в пеналта, там бе посрещнат от Адриен Рабио и падна на тревата, но реферът и даде сигнал играта да продължи.

Футболистите на Ювентус бяха съвсем близо до трето попадение в самия край на първата част, когато Филип Костич бе изведен великолепно в наказателното поле, но вместо да подаде на нахлуващите встрани негови съотборници, той предпочете да стреля, но топката срещна гредата и се върна в ръцете на вратаря на Нант.

Играчите на Масимилиано Алегри имаха нова добра възможност пет минути след началото на второто полувреме, когато Анхел Ди Мария стреля опасно от границата на наказателното поле, Албан Лафон изби право в краката на Де Шилио, но неговият опит бе блокиран.

В 63-ата минута Мойс Кийн падна в наказателното поле и имаше претенции за дузпа, но съдията не ги уважи. Веднага след тази ситуация той бе заменен от Душан Влахович. Малко след това появилият се от скамейката Куадрадо също пропусна добра възможност да отбележи трети гол за гостите. В 76-ата минута нов удар по посока на вратата бе спасен от вратаря, а в ответната атака пък Войчех Счесни бе на път да сбърка при една върната към себе си топка, но в крайна сметка Алекс Сандро успя да изчисти.

Футболистите на Ювентус все пак стигнаха до попадение няколко минути по-късно, когато нова великолепна комбинация даде възможност първо на Алекс Сандро да стреля, топката бе избита, но там отново Анхел Ди Мария а глава успя да вкара след слаба намеса на вратаря на Нант.

В края на срещата играчите на Нант се раздадоха максимално и направиха всичко възможно, за да стигнат поне до почетно попадение, а Шчесни на два пъти трябваше да прави спасявания, за да запази “суха мрежа”.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация