Нова порция футбол от Лига Европа, Юнайтед - Барса е гвоздеят в програмата

08:57
Нова порция футбол от Лига Европа, Юнайтед - Барса е гвоздеят в програмата

Остават броени часове докато научим имената на участниците в същинската фаза от директните елиминации на втория по значимост турнир в семейството на УЕФА - Лига Европа. Почти всички от осемте двойки, които се срещнаха преди седмица оставиха отворена развръзката за днешните реванши.


Със сигурност най-очакваният двубой е този между Манчестър Юнайтед и Барселона, които в първия мач на “Камп Ноу” направиха зрелищно равенство 2:2 и оставиха всичко да се реши на “Олд Трафорд” днес.


Монако и Байер (Леверкузен) са другата двойка, която създаде много очаквания след първия мач миналия четвъртък. Французите надделяха в 5-голов трилър с 3:2, но германците определено няма да паднат по гръб и ще се борят до последния съдийски сигнал.


Междувременно Нант изненада Ювентус в Торино и измъкна равенство 1:1. Самият Масимилиано Алегри определи предстоящия реванш като “финал”, което от сега създава впечатлението, че този мач предразполага да се превърне в пиршество за неутралния зрител.


РБ Залцбург излъга Рома в последните минута и взе минимална победа миналият четвъртък. Сега обаче предизвикателството е повече от сериозно. Пътуване до “вечния град” и сблъсък с темпераментната публика на “римските вълци”.


Другите двойки Мидтиланд - Спортинг (Лисабон), ПСВ - Севиля, Рен - Шахдьор (Донецк) и Унион (Берлин) - Аякс също крият в себе си интрига и не бива да бъдат пропускани.


Футболният маратон започва в 19:45 и малко след полунощ вече ще знаем имената на всички участници в 1/8-финалите на Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация