Ще направи ли Лудогорец решителната крачка към осминафиналите в Лигата на Конференциите?

06:53
Ще направи ли Лудогорец решителната крачка към осминафиналите в Лигата на Конференциите?

Лудогорец излиза днес от 19:45 часа срещу Андерлехт в Брюксел в мач-реванш за класиране на осминафинал в Лига на конференциите. Преди седмица разградчани стигнаха до успех с 1:0 у дома. Равенство или победа сега ще ги класират за следващата фаза и ще вкарат още 600 000 евро в касата на клуба. 


От началото на годината "орлите" повтарят, че основната цел е титлата в България, но наред с това мечтаят за големи мачове и пробив в евротурнирите. Възпитаниците на Анте Шимунджа постигнаха две победи в първенството след подновяването му. Бяха победени с по 2:1 Спартак Варна и Славия. В първия мач срещу някогашния славен отбор и настоящ средняк в Белгия - Андерлехт, отборът започна напористо, вкара гол, но след това играта беше изравнена. 


Традиционно българските отбори играят трудно срещу белгийските. До момента само три наши тима са побеждавали такива от Белгия. Лудогорец стана първият, надделявал над Андерлехт. Сега целаа му е да стане вторият, тръгвал си с победа от страната след Литекс, който през 2005 година победи Генк. 


Шимунджа няма да може да разчита на наказаните Мануел Шоу и Оливие Вердон. В състава след изтърпяна сакнция се завръщат Антон Недялков и Якуб Пьотровски. Очаква се и двамата да бъдат титуляри. Първият като ляв бек, а вторият като вътрешен халф. В ролята на плеймейкър отново ще бъде Нонато, а по двата фланга ще атакуват Бърнард Текпетей и Кирил Десподов. На върха на атаката отново ще бъде Игор Тиаго. 


Треньорът на Андерлехт Бриан Ример няма да може да разчита на трима футболисти. Лекарският щаб не успя да вдигне за мача Ханес Делкроа и Марко Кана. Заради натрупани жълти картони срещата пропуска и защитникът Майкъл Мурийо. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация