Лайпциг застава на пътя на Ман Сити на старта на елиминациите в ШЛ

08:47
Лайпциг застава на пътя на Ман Сити на старта на елиминациите в ШЛ

РБ Лайпциг приема Манчестър Сити в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига. Днешната среща, която започва в 22 часа, ще се играе в Лайпциг, а реваншът е на 14 март в Англия.


Манчестър Сити стартира фазата на елиминациите в Шампионската лига пореден сезон с надеждата, че най-накрая ще стигна до трофея. "Гражданите" са сред фаворитите всеки път последните години, но триумфът в този турнир си остава неуловим. Те бяха най-близо до спечелването му преди две години, но загубифа от Челси на финала.


РБ Лайпциг не изглежда като отбор, който може да спре тима на Гуардиола, въпреки че се представя отлично от октомври насам. През септември клубът назначи Марко Розе и това промени сезона му. Тимът направи серия от 18 поредни мача без загуба във всички турнири преди да падне от Унион преди 10 дни. Розе, който е роден в Лайпциг, преобрази отбора и му вдъхна нова увереност.


Добрата новина при германците е завръщането на Кристофър Нкунку. Той получи контузия в коляното малко преди Световното първенство в Катар и пропусна Мондиала. Преди няколко дни той се завърна на терена и се отчете с асистенция при победата над Волфсбург. Дани Олмо обаче пропуска мача поради контузия.


Миналия сезон двата отбора бяха в една група в Шампионската лига. "Гражданите" спечелиха с 6:3 в Манчестър, а Нкунку реализира хеттрик. РБ Лайпциг спечели в Германия с 2:1, но срещата нямаше значение за крайното класиране. Това е единствената загуба на Ман Сити от германски отбор в Шампионската лига от 17 мача.


Отборът на Гуардиола ще трябва бързо да забрави разочарованието от последния кръг във Висшата лига, когато изпусна победата при гостуването на Нотингам. След многобройни пропуски на "гражданите" срещата завърши 1:1 и бе стъпка назад в битката за титлата само няколко дни след като те спечели срещу лидера Арсенал.


Кевин Де Бройне и Аймерик Лапорт не попаднаха в групата за мача, както и Джон Стоунс който продължава възстановяването си от контузия. В отсъствието на Де Бройне Гуардиола трябва да реши дали да продължи да разчита на Бернардо Силва като ляв бек или да пусне Нейтън Аке на тази позиция и да премести португалеца в центъра на терена. На няколко пъти в случаите, когато Де Бройне не игра, наставникът пускаше Хулиан Алварес и променяше схемата.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация