Труден немски тест за убедителния лидер в Серия А

08:05
Труден немски тест за убедителния лидер в Серия А

Тази вечер Айнтрахт (Франкфурт) и Наполи се изправят един срещу друг на “Комерцбанк Арена” в първи 1/8-финален двубой от Шампионската лига. Началният час на мача е 22:00.


За домакините от Айнтрахт това е първо участие в елиминациите на турнира в настоящия му формат, след като през този сезон дебютираха в груповата му фаза. През миналата кампания пък финалистът за Купата на европейските шампиони от 1960 г. триумфира с трофея в Лига Европа. Франкфуртци стигнаха до 1/8-финалите, след като завършиха на второ място в оспорваната група D, като бяха изпреварени от Тотнъм, но успяха да задминат Спортинг (Лисабон) и Марсилия. В трите си домакинства през есента те победиха френския тим с 2:1, направиха нулево реми с “шпорите” и бяха разгромени с 0:3 от “лъвовете”. 


В Бундеслигата “орлите” се движат на шестата позиция с актив от 38 точки или само на две от четвъртото място. Те спечелиха последните си четири шампионатни домакинства и се надяват да пренесат тази форма и в Шампионската лига с изненадващ успех над тима, който е сочен за скрит фаворит за трофея.


Гостите от Наполи пък ще преследват първо класиране за 1/4-финалите на състезанието, след като имат три отпадания на 1/8-финалите през 2012 г. от Челси, през 2017 г. от Реал Мадрид и през 2020 г. от Барселона. Наполи спечели своята група А с пет победи от шест мача, като изпревари втория Ливърпул заради директните двубои. Останалите два отбора бяха Аякс и Рейнджърс. “Партенопеите” се представиха впечатляващо в тогавашните си гостувания в Амстердам и Глазгоу, завършили съответно 6:1 и 3:0 в тяхна полза. Във визитата на “Анфийлд” те отстъпиха с 0:2, но тогава вече се бяха класирали за елиминациите и преди това бяха победили мърсисайдци с 4:1 като домакини. 


В италианското първенство отборът има цели десет успеха като гост през сезона. Водени от звездите си в атака Виктор Осимен и Хвича Кварацхелия, неаполитанците са убедителни лидери в Серия "А" с актив от 62 точки или с цели 15 повече от основния си преследвач. Това им дава възможност да се концентрират върху предстоящите сблъсъци в Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация