Може ли Ливърпул да вземе реванш от Реал за загубения финал?

07:39
Може ли Ливърпул да вземе реванш от Реал за загубения финал?

Добрите познайници Ливърпул и Реал Мадрид излизат на „Анфийлд“ в поредния си сблъсък в Шампионската лига. Този път класическият двубой е от първата фаза на елиминациите в турнира. Мърсисайдци се класираха за 1/8-финалите, след като завършиха на второ място в Група „А“, в която първи заради по-добрата си голова разлика бе лидерът в Серия „А“ Наполи. Европейският и световен клубен шампион пък спечели Група F, в която бяха още тимовете на Селтик, Шахтьор Донецк и РБ Лайпциг.


Ливърпул и Реал за последно се срещнаха във финала на Шампионската лига през май, когато мърсисайдци доминираха през голяма част от срещата, но в крайна сметка кралският клуб спечели с 1:0 след гол на Винисиус.


Тимът на Юрген Клоп е отпадал в тази фаза на Шампионската лига само веднъж в последните пет години и това се случи през сезон 2019/20, когато мърсисайдци бяха елиминирани от другия гранд от Мадрид – Атлетико. „Червените“ имаха много трудности през този сезон, но през миналата седмица постигнаха две поредни победи, след като надиграха последователно Евертън и Нюкасъл, и показаха, че постепенно се връщат към добрата си форма.


Реал Мадрид също не е в най-доброто си състояние в последното време. „Белите“ вече изостават на цели осем точки от Барселона в битката за титлата в Ла Лига, а и имат доста кадрови проблеми. Реал обаче неведнъж е показвал, че каквито и проблеми да има, никога не може да бъде отписван в Шампионската лига. Доказателство за това бяха сблъсъците с ПСЖ и Манчестър Сити по пътя към финала през миналия сезон.


В събота Реал надделя с 2:0 над Осасуна, което бе четвърти пореден успех за отбора във всички турнири.


Ливърпул няма победа в последните шест мача с Реал, като това е тяхната най-лоша серия срещу конкретен съперник в Шампионската лига. „Белите“ обаче имат само един успех в предишните си седем визити в Англия.


Луис Диас, Ибрахима Конате, Тиаго Алкантара и Калвин Рамзи все още лекуват травми в състава на Ливърпул. Диого Жота, Роберто Фирмино и Вирджил ван Дайк обаче се завърнаха в игра. Дарвин Нунес получи травма в рамото по време на двубоя с Нюкасъл, но Юрген Клоп заяви на своята пресконференция, че има шанс уругваецът да играе, ако не изпитва силна болка. Реал ще бъде без халфовете Тони Кроос и Орелиан Чуамени. Добрата новина за Карло Анчелоти обаче е, че капитанът Карим Бензема попадна в групата за гостуването на „Анфийлд“. Тибо Куртоа вече се възстанови от своята контузия и дори игра в двубоя с Осасуна. С травми са още Ферлан Менди и Мариано Диас.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация