Безкрайност от некадърност и скука на Хебър - Спартак Варна

16:32
Безкрайност от некадърност и скука на Хебър - Спартак Варна

Хебър и Спартак Варна завършиха 0:0 в последния двубой от 20-ия кръг на efbet Лига. Срещата бе по-специална за домакините, които се завърнаха на обновения стадион “Георги Бенковски” в Пазарджик, след като първата половина от сезона домакинстваха в София. Иначе гостите бяха доста по-активни в мача, създадоха повече положения и може да се каже, че те изпуснаха победата, която им бе от изключителна важност срещу пряк конкурент в битката за оцеляване. Освен това Хебър завърши и с 10 души двубоя, след като Ивайло Михайлов бе изгонен в 74-ата минута.

Двата тима стартираха равностойно срещата, а първата по-интересна ситуация дойде в 10-ата минута. Центриране от корнер намери Виктор Митев на границата на наказателното поле. Крилото на варненци опита удар директно от движение, но топката излезе в аут. 2 минути по-късно Иван Йорданов отправи хубав шут от дистанция, но отново неточно.

В следващите минути “соколите” продължаваха да бъдат по-активни, но не успяваха да се възползват максимално от ситуациите и положенията, които създаваха. Хебър също имаше своите шансове, но без да застрашава вратата на Фигейредо.

В самия край на първата част дойде и най-чистото положение до този момент в срещата. Октай Хамдиев проби добре отдясно и центрира по земя към точката за изпълнение на дузпа. Венсан Марсел стреля добре, но Фигейредо показа рефлекс и успя да избие.

Второто полувреме стартира отново равностойно, като не се създаваха опасни положения, а повечето битка беше в средата на терена. Спартак беше малко по-активен от двата тима и по-често се опитваше да организира атаки, но така и не създаде сериозна работа на Микулич.

В 65-ата минута варненци бяха много близо до това да открият резултата. Коварно изпълнение на Иван Йорданов директно от ъглов удар намери напречната греда и за щастие на Хебър излезе в аут.

В 74-ата минута Ивайло Михайлов фаулира Иван Йорданов и си изкара втори жълт картон. Така във финалните малко повече от 15 минути домакините останаха с 10 души на терена. Малко по-късно Лерой Микелс отправи слаб шут от удобна позиция и не затрудни Микулич.

ХЕБЪР 0:0 СПАРТАК ВАРНА

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация