Лудогорец се измъкна по терлици от двубоя със Славия

20:23
Лудогорец се измъкна по терлици от двубоя със Славия

Шампионът Лудогорец победи с 2:1 Славия в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. “Орлите” стигнаха до победата в 93-ата минута, когато резервата Нонато донесе успеха. Преди това Спас Делев бе открил за разградчани, а Тони Тасев бе изравнил за “белите”.

Лудогорец започна добре срещата и очакваше лека победа, но през втората част значително намали оборотите и това можеше да коства скъпо на играчите на Анте Шимунджа, след като Славия показа, че дебне своя момент.

Първата опасност в мача дойде в осмата минута, когато Игор Тиаго получи топката на стрелкова позиция, но ударът му мина покрай гредата. Малко по-късно Якуб Пиотровски стреля силно и точно, но право в Светослав Вуцов.

В 18-ата минута резултатът бе открит. Аслак Фон Витри намери в наказателното поле Доминик Янков, който върна назад към точката на дузпата, където Тиаго пропусна за връхлитащия Спас Делев, който без да се бави реализира.

В 29-ата дойде първата опасност за Славия. Центриране отдясно и Ахмед Ахмедов засече с глава, но Серджио Падт спаси с една ръка.

В 55-ата минута Славия отново бе близо до изравняване, след като Натан Гасама не успя да насочи топката от около метър от голлинията след едно разбъркване.

Четвърт час преди края на мача гостите изравниха. Ертан Томбак изпревари Антон Недялков за една топка в наказателното поле и двамата паднаха. Първоначално съдията Никола Попов отсъди нарушение на атакуващият футболист, но след преглед от ВАР прецени, че играчът на Славия е стигнал пръв до кълбото и отсъди дузпа. Зад топката застана Тони Тасев и хладнокръвно изравни.

В 90-ата минута на мача Педро Нареси удари гредата, след като засече една избита топка на границата на наказателното поле.

В крайна сметка обаче Лудогорец стигна до успеха, след като в 93-ата минута Якуб Пиотровски намери в наказателното поле Нонато, който с глава реализира и така донесе успеха.

Така Лудогорец запази дистанцията от лидера ЦСКА - София на една точка. “Червените” са първи с 50, докато “орлите” са с 49. Славия от своя страна остава с 35, което отрежда четвърта позиция на тима от Овча Купел.

ЛУДОГОРЕЦ 2:1 СЛАВИЯ

1:0 Делев 18'
1:1 Тасев 75'-д
2:1 Нонато 93'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация