Отборът на Левски не спира да забавлява цяла България с неудачите си на футболния терен

17:24
Отборът на Левски не спира да забавлява цяла България с неудачите си на футболния терен

Отборът на Левски записа десети пореден шампионатен мач без победа, което е изравнен антирекорд в историята на клуба. Футболистите на Станимир Стоилов завършиха при резултата 1:1 с Пирин Благоевград в сблъсък от 20-ия кръг на еfbet Лига. Асен Чандъров вкара първия си гол за "сините" от дузпа в 14-ата минута, а юношата на ЦСКА Мартин Смоленски донесе точката на "орлетата" секунди пред края на първата част.

В титулярния състав на "сините" се завърна Пламен Андреев, който замени под рамката на вратата Николай Михайлов. Пред младия страж играха Патрик-Габриел Галчев, Сонко Сундберг, Хосе Кордоба и Марин Петков. В центъра на терена бяха разположени Филип Кръстев и Асен Чандъров, а в атака действаха Ивелин Попов, Роналдо, Уелтон и Рикардиньо. 

Първата интересна ситуация пред препълнените трибуни на стадион "Христо Ботев" се откри пред вратата на Янко Георгиев. Филип Кръстев центрира от корнер към Хосе Кордоба, който отправи добър удар с глава, но опитният страж се намеси на ниво. 

В 14-ата минута гостите от София откриха резултата. Халфът на "орлетата" Венцислав Бенгюзов игра с ръка в наказателното поле, а след преглед с ВАР главният съдия Драгомир Драганов отсъди дузпа, която бе реализирана от новото попълнение Асен Чандъров, който заби своя първи гол с екипа на Левски.

В 27-ата минута Хосе Кордоба центрира перфектно в наказателното поле, където Асен Чандъров бе забравен от защитата на домакините и стреля с глава, но прати топката на сантиметри от целта. 

Малко по-късно домакините имаха отличен шанс да изравнят резултата. Мартин Смоленски бе изведен очи в очи с Пламен Андреев, но младият страж пресече подаването към юношата на ЦСКА.

Пет минути преди края на първата част Уелтон се озова на голова позиция. Бразилският нападател остана сам срещу Янко Георгиев, но вратарят спаси изстрела на крилото на столичани. 

В 45-ата минута футболистите на Христо Янев изравниха резултата. Илкер Будинов проби мощно по десния фланг, след което пусна пас по земя към точката на дузпата. Там бе Мартин Смоленски, който майсторски прати кълбото в мрежата на Пламен Андреев.

В 54-ата минута Филип Кръстев шутира от границата на наказателното поле, но опитът му бе неточен. "Орлетата" отговориха с шут на Мартин Смоленски, но топката прелетя покрай вратата на Пламен Андреев. 

В 77-ата минута гостите направиха огромен пропуск. Марин Петков проби по левия фланг и центрира по земя в наказателното поле към Роналдо, който шутира от близка дистанция, но Янко Георгиев направи феноменално спасяване с една ръка.

В последните секунди на срещата Янко Георгиев донесе точката на Пирин с още едно голямо спасяване. Резервата Илиян Стефанов се справи с бранител и шутира, но опитният страж изби кълбото. Това бе и последната интересна ситуация в сблъсъка в Благоевград.

ПИРИН БЛАГОЕВГРАД - ЛЕВСКИ 1:1

0:1 Асен Чандъров 14'-дузпа
1:1 Мартин Смоленски 45'

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация