Аякс размаза Фейенорд в дербито на Ередивизи

15:24
Аякс размаза Фейенорд в дербито на Ередивизи
Аякс разби Фейенорд с 5:1 в дербито от 12-я кръг на Ередивизи. Възпитаниците на Мартин Йол тотално надиграха своите опоненти и можеха да вкарат и повече попадения във вратата на Ван Дик.

В началните минути на двубоя двата тима се бореха да вземат надмощие в средата на терена и домакините успяха да вземат превес. Луис Суарес навърза двама защитници и стреля от границата на пеналта, но топката премина встрани от вратата. Анита от аяксите бе много близо до откриване на резултата в 13-а минута, когато халфът стреля от близо, но Ван дик прояви чудесен рефлекс и спаси. Първата сериозна възможност за гол пред Фейенорд дойде в 22-а минута, когато Вилар удари гредата на домакините с изстрел от над 40 метра.

Аякс обаче бе по-активният отбор на терена и изглеждаше, че териториалния натиск на столичани скоро ще доведе до откриване на резултата. Това се случи в 42-а минута, когато Пантелич изведе Де Зеу на чиста позиция и със силен изстрел халфът откри резултата.

Веднага след това попадение Бабович от Фейенорд изпусна нервите си и удари без топка в лицето Вертонген от аяксите. Реферът нямаше друг избор и показа директен червен картон и гостите останаха с човек по-малко.

Минута след началото на второто полувреме Урби Емануелсон вкара страхотен гол с мощна тупалка от границата на пеналта и на практика реши нещата в полза на Аякс.

Атаките на Аякс продължиха с пълна сила и бранителят Ван Дер Виел направи резултата класически при едно от включванията си в атака. Защитникът направи двойно с Пантелич и със силен шут за трети път направи Ван Дик безпомощен.

Гостите успяха да върнат един гол чрез Ландзаат, който успя да овладее по перфектен начин един дълъг пас към него, нападателят премина през един бранител, напредна и с премерен шут намери вратата на Стекеленбург. Петнайсет минути преди края загубата на Фейенорд не изглеждаше разгромна.

В 82-а минута обаче Аякс отново си върна преднината от три гола. Пантелич направи третата си асистенция в срещата, намирайки с точен пас Де Зеу на границата на наказателното поле. Халфът напредна, леко се засуети, след което с точен изстрел отбеляза. Крайното 5:1 бе оформено от Луис Суарес, който реализира дузпа, при която вратарят на Фейенорд Ван Дик бе изгонен.


Аякс - Фейенорд 5:1


1:0 Де Зеу 42-а мин
2:0 Емануелсон 47-а мин
3:0 Ван Дер Виел 57-а мин
3:1 Ландзаат 74-а мин
4:1 Де Зеу 82-а мин
5:1 Суарес 90-а мин (д)

Аякс: Стекеленбург, Ван Дер Виел, Емануелсон, Алдервейрелд, Вертонген, Гарсия, Енох, Анита, Де Зеу, Суарес, Пантелич

Фейенорд: Ван Дик, Бахия, Леердам, Ван Бронхорст, Виаар, Фер, Ландзаат, Бабович, Винялдум, Бисесвар, Слори

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

van_terzy
01.11.2009 20:10

Само така момчета *thumb_up* . Тази година ще станете шампиони *beer*

Stewie
01.11.2009 16:28

Лазович не може да е вкарал гол, защото играе в ПСВ. Гола за Фейноорд е вкаран от Дани Ландзаат.