Медведев е следващият съперник на Григор

20:03
Медведев е следващият съперник на Григор

Даниил Медведев ще бъде следващият съперник на Григор Димитров на тенис турнира от сериите АТР 500 в Ротердам. Шампионът от US Open 2021 се наложи с 6:2, 6:4 над носителя на трофея в нидерландската зала от миналия сезон Феликс Оже-Алиасим.

Така на полуфиналите в събота ще видим епизод 7 от съперничеството на българина и руснака, като бившият номер 1 в света води с 4-2 победи.

В Ротердам Медведев показва игра, близка до тази, която го изведе до титлата в US Open и финала на Australian Open миналата година. За разлика от последния му двубой с Оже-Алиасим (точно в Мелбърн през 2022-ра на четвъртфиналите), този път не се стигна до драматична развръзка или равностоен дуел.

Тогава руснакът трябваше да осъществява обрат от 0-2 сета, докато сега беше доста по-прецизен и направи само 5 непредизвикани грешки, като канадецът допринесе за собственото си поражение с 20 сбъркани топки.

Димитров и Медведев последно премериха сили на полуфиналите във Виена в края на миналия сезон, отново в зала, като руснакът постигна убедителен успех с 6:4, 6:2. Преди това през ноември 2021-ва в Индиън Уелс Гришо осъществи обрат - 4:6, 6:4, 6:3, а впоследствие стигна и до полуфиналите.

Руснакът има три поредни победи от Синсинати 2021-ва, полуфиналите на US Open 2019 и Вашингтон 2017-а, докато топ тенисистът ни спечели първия им дуел в “Куинс” през 2017-а.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация