Арда вкара пет безответни гола на Локомотив Пловдив (видео)

19:53
Арда вкара пет безответни гола на Локомотив Пловдив (видео)

Отборът на Арда (Кърджали) разби Локомотив (Пловдив) с 5:0 в среща от 20-ия кръг на efbet Лига. Възпитаниците на наставника Александър Тунчев не оставиха никакви шансове на своя опонент и дори можеха да се поздравят с още по-изразителен успех, ако не бяха отличните изяви на Динко Хоркаш главно през първото полувреме. В същото време Локомотив по никакъв начин не затрудни домакините и показа доста разпиляна игра.  Омар Сако (26) изведе домакините напред в резултата, а Преслав Боруков (53) удвои. Радослав Цонев (59) направи резултата класически от дузпа. Ласана Н'Диайе (76, 90+3) също се разписа на два пъти. Главен съдия на двубоя бе Красен Георгиев. Иначе двубоят противопостави два от тимовете, борещи се за четвъртото място и европейските клубни турнири. 

В 8-ата минута Тилев центрира много добре в наказателното поле, където намери Преслав Боруков. Нападателят не успя да овладее топката и пропиля отлична възможност за гол. 

В 15-ата минута Петър Витанов беше намерен на дъгата на наказателното поле. Полузащитникът стреля силно с левия си крак и принуди стража Анатоли Господинов да се намесва. 

В 16-ата минута Преслав Боруков стреля от около метър, но застаналият на голлинията Джовани Трупе спря топката да влезе във вратата на Динко Хоркаш. В 25-ата минута Арда организира нова бърза атака, при която Тунгара влезе в наказателното поле. Последва удар на нападателя в близкия ъгъл, който беше блокиран и домакините спечелиха корнер. От последвалия ъглов удар Иван Тилев центрира чудесно, като в наказателното поле Йосип Томашевич и Матеус Да Силва се разминаха, а Омар Сако от метър и половина до голлинията прати топката в мрежата за 1:0.

В 31-ата минута Тунгара проби по десния фланг и центрира остро по земя в наказателното поле. Преслав Боруков закъсня да засече, но топката стигна до Радослав Цонев, който под ъгъл стреля право в Динко Хоркаш. И в следващите минути Арда продължи да натиска и да търси втори гол. Първо Хоркаш отрази с вещина прекрасно насочен шут на Светослав Ковачев в горния ъгъл на вратата, а след това отново стражът на гостите трябваше да се намесва при удар на Ради Цонев. 

До края на първото полувреме Арда беше господар на терена и веднъж Хоркаш изпревари навременно Тунгара, а опасен шут на Цонев излезе в аут. 

В 51-ата минута Преслав Боруков наказа бившия си отбор, но попадението му не бе зачетено заради засада. Положението бе доста тънко и се наложи ВАР да проверява ситуацията. След повторение стана ясно, че Мартин Паскалев е покрил линията на засадата.

Веднага след попадението Арда получи правото да изпълни и дузпа за нарушение на Динко Хоркаш срещу Тунгара. Стражът събори нападателя на домакините в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка. Хоркаш получи удар в устната при въпросната ситуация, което наложи влизането на медицинския екип на терена. 

Дузпата беше изпълнена от Радослав Цонев, който стреля безпощадно в центъра на вратата и отбеляза трети гол в срещата. 

В 67-ата минута Димитър Илиев овладя трудна топка с гърди, след което стреля от въздуха с левия си крак, но стражът Господинов се намеси и предотврати опасността. В 78-ата минута Арда заби още един пирон в ковчега на своя опонент. Домакините проведоха дълга атака с много подавания, като накрая Тунгара пусна извеждащо подаване към Ласана Н'Диайе, а той сам срещу Хоркаш не сгреши.

В добавеното време на двубоя защитата на Локомотив заспа за пореден пъти и това доведе до втори гол на Н'Диайде и общо пети във вратата на Хоркаш. Нападателят беше намерен сам зад защитата и за него бе лесно да преодолее вратаря. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация