Юве не успя да пречупи Нант в Торино (видео)

00:08
Юве не успя да пречупи Нант в Торино (видео)

Ювентус не успя да победи Нант в първия сблъсък между двата тима от плейофа в Лига Европа. Срещата в Торино завърши при резултат 1:1. "Старата госпожа" поведе с попадение на Душан Влахович в 13-тата минута, но Людовик Блас възстанови равенството в 60-ата. "Бианконерите" пропуснаха още няколко възможности да стигнат до успеха, като на два пъти и гредите помогнаха на "канарчетата". В крайна сметка обаче французите си тръгнаха с добър турнирен резултат, а за Юве предстои доста сложен реванш след седмица.


Още във 2-рата минута домакините създадоха първата си сериозна опасност в мача. Ди Мария шутира извън наказателното поле и вратарят Албан Лафонт трябваше да прави първо важно спасяване.


Силният натиск на торинци даде резултат и те откриха резултата в 13-тата минута. Ди Мария прати топката в наказателното поле към Федерико Киеза, който с глава свали за Душан Влахович, за когото остана да вкара топката отблизо във вратата за 1:0.


След това в 28-ата минута Ди Мария отново реши да стреля от далечна дистанция и отново Лафонт се прояви с чудесно спасяване.


Първата възможност за Нант бе в 29-ата минута, когато Палоа опита интересен диагонален изстрел, преминал встрани от вратата.


Две минути по-късно Алекс Санрдо прати хубав пас в предни позиции и защитник в опит да изчисти за малко да си отбележи автогол, като отново Лафонт трябваше да се намесва решително.


В 45-ата минута Леандро Паредес реши да стреля директно от фаул, макар от доста малък ъгъл, но ударът му се получи и затрудни вратаря Лафонт.


И второто полувреме започна с натиск на Юве и първият шанс и този път се откри пред Ди Мария, който за пореден път обстрелва вратата на съперника от дистанция, но за пореден път Лафонт спаси.


"Канарчетата" обаче издебнаха своя шанс и в 60-ата минута възстановиха равенството с една от малкото си възможности. Домакините загубиха топката пред наказателното поле на съперника, Нант веднага организира светкавична контраатака, топката бе подадена към Людовик Блас, който се възползва и от подхлъзане на Бремер и останал очи в очи с вратаря отбеляза за 1:1.


Само две минути по-късно Юве можеше да си върне преднината. Киеза бе изведен в наказателното поле, шутира мощно, топката се удари първо в напречната, а след това и в дясната греда, като останаха съмнения, че е минала зад голлинията, но съдията така и не посочи центъра и играта продължи.


В 66-ата минута топката за втори път срещна напречната греда, този път след коварно центриране на Ди Мария директно от корнер.


След това в 68-ата минута Матия Де Шилио стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на вратаря.


В 72-рата минути Мутусами отправи истински снаряд към вратата на Войчех Шчесни, като за негов късмет кълбото мина до гредата.


В 90-ата минута Данило се бе включил в предни позиции и получи хубав пас в наказателното поле, като стреля от воле, но над вратата.


В добавеното време Хуан Куадрадо прати чудесно центриране на далечната греда, където Бремер успя да стреля с глава, но над вратата. Там и защитник на Нант отклони топката с ръка. След разглеждане с ВАР обаче съдията прецени, че има фаул в атака на бразилския бранител на домакините и не отсъди дузпа за торинци.


В крайна сметка мачът завърши без победител и всичко ще се реши в реванша. Там обаче домакинското предимство ще е за Нант, който вече мечтае да сътвори сензацията и да изхвърли Юве от турнира. "Старата госпожа" пък ще трябва да покаже нещо повече във Франция и да постигне задължителна победа, ако не иска да претърпи поредно разочарование този сезон.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация