Лудогорец надви Андерлехт с ранен гол (видео)

00:03
Лудогорец надви Андерлехт с ранен гол (видео)

Шампионът Лудогорец победи с 1:0 белгийския Андерлехт в първия мач от сблъсъка между двата отбора от плейофния кръг на елиминациите на Лигата на конференциите. "Орлите" стигнаха до успеха с ранен гол на Игор Тиаго в началото на срещата. 


Като цяло разградчани трябва да бъдат повече от доволни резултата, тъй като гостите имаха инициативата през по-голямата част от срещата, но българите успяха да запазят аванса си, с което да вземат важна преднина преди реванша в Белгия след седмицата.


В първите минути на мача на два пъти Игор Тиаго излезе зад защитата на Андерлехт, но и при двете ситуации първо, че бразилецът не успя да преодолее вратаря, второ че и след отиграването на ситуациите бе вдигана засада от страничния съдия.


В деветата минута обаче нападателят откри резултата за Лудогорец. Кирил Десподов подаде меко към Тиаго в наказателното поле и бразилецът засече с глава във вратата за 1:0.


В следващите минути гостите взеха инициативата, като имаха няколко опасни атаки, които обаче не доведоха до успех. Веднъж белгийците имаха претенции за дузпа, след като Слимани бе побутнат от Групер, но падна съвсем леко.


В 37-ата минута хубава комбинация между Тиаго и Текпетей завърши с удар на последния но топката мина покрай гредата. 


Малко по-късно Кристиан Арнстад се оказа с топка в наказателното поле, но се забави и не нанесе удар, а след това и Слимани се засуети.


В продължението на първата част Андерлехт удари греда. Дрейер бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля, но стълбът спаси вратата на Падт.


Втората част започна равностойно, като и двата тима имаха по няколко добри атаки, които обаче не доведоха до точни завършващи удари.


В 67-ата минута Десподов се измъкна зад защитата сам срещу вратаря, но прати топката в тялото му. Страничният съдия вдигна флагът за засада, но повторенията показаха, че капитанът на националния отбор бе по-скоро в редовна позиция, така че ако бе отбелязал, попадението щеше да бъде зачетено.


В 85-ата минута гостите направиха много голям пропуск. Русо пропусна една дълга топка и позволи на Бенито Раман да остане очи в очи с Падт, но стражът спаси с крак и опази вратата си. 


До края на мача Андерлехт продължи да атакува повече, а Лудогорец да търси втори удар на контраатака. Така или иначе до промяна в резултата не се стигна и разградчани направиха първата стъпка към продължаването към следващата фаза.


ЛУДОГОРЕЦ 1:0 АНДЕРЛЕХТ


1:0 Тиаго (9)


ЛУДОГОРЕЦ: 1. Падт, 16. Витри, 32. Пластун, 22. Русо, 14. Групер, 23. Шоу, 20. Нонато, 30. Нареси, 11. Десподов, 37. Текпетей, 9. Тиаго 


АНДЕРЛЕХТ: 16. Вербрюген, 54. Сардела, 14. Вертонген, 56. Дебаст, 62. Мурило, 10. Вершаерен, 21. Диавара, 61. Арнстад, 29. Стройкенс, 36. Драйер, 13. Слимани

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация