Барса и Юнайтед изиграха мач "ала Шампионска лига" в елиминациите на Лига Европа

21:36
Барса и Юнайтед изиграха мач "ала Шампионска лига" в елиминациите на Лига Европа

Барселона и Манчестър Юнайтед изиграха вълнуващ двубой на "Камп Ноу", който завърши 2:2. Срещата бе първи мач от плейофната фаза на Лига Европа. Всички попадения паднаха през втората част. Маркос Алонсо откри в 50-ата минута, но секунди по-късно Маркъс Рашфорд изравни. Автогол на Жул Кунде в 59-ата минута доведе до пълен обрат, но с попадение на Рафиня в 76-ата минута каталунците изравниха.

Очакваше се "червените дяволи" да подходят предпазливо и да чакат своите възможности, но гостите стартираха отлично. Още в първата минута те организираха атака и Бруно Фернандеш центрира опасно в наказателното поле, но топката не стигна до Фред. И двата отбора поддържаха добре темпо от началото и търсеха възможности за атака.

В деветата минута каталунците стигнаха до първата си възможност. Подаване на Жорди Алба бе пропуснато от Гави и топката стигна до Левандовски, който си освободи пространство за удар и стреля, но Де Хеа бе на мястото си и отрази. След тази ситуация Барса взе инициативата и започна да доминира. Маркос Алонсо стреля неточно от фал, който бе на удобна позиция. В 19-ата минута Педри стреля от въздуха, но топката отиде над вратата.

Тимът на Тен Хаг показа колко опасен може да бъде на контраатака в 27-ата минута. Тогава Уан-Бисака отлично проби отдясно и намери Санчо, който не успя да нанесе достатъчно добър удар и след рикошет топката мина покрай вратата. Секунди по-късно Вегхорст имаше идеална възможност да открие резултата. Той бе изведен прекрасно от Бруно Фернандеш и се озова сам срещу вратаря. Нидерландецът не беше достатъчно убедителен при завършващия удар и Тер Стеген направи решително спасяване.

В този период защитата на Барселона бе поставена под сериозен натиск и не се справяше по най-добрия начин. При следващата ситуация Рашфорд получи топката в наказателното поле. Той реши да не стреля, защото ъгълът бе малък и опита подаване, но не намери съотборник. В 34-ата минута Рашфорд показа в каква форма се намира. Той се измъкна от защитата и отправи прекрасен изстрел, но Тер Стеген направи блестящо спасяване.

Въпреки силния период за "червените дяволи" гол можеше да падне в тяхнаха врата. Уан-Бисака не прецени една топка и позволи на Жорди Алба да напредне към Де Хеа. Бранителят на гостите успя да се върна и да направи решителен шпагат преди и вратаря да се намеси. Малко преди почивката Педри получи контузия и трябваше да бъде заменен, а на негово място влезе Сержи Роберто.

Второто полувреме започна при високо темпо и двата отбора бързо си размениха по един гол. Преди това Рафиня отправи хубав, но не достатъчно точен удар. В 49-ата минута Санчо пропусна прекрасна възможност да се разпише, а Ман Юнайтед бе наказан секунди по-късно. След ъглов удар Маркос Алонсо бе изпуснат и с глава стреля в земята и топката се озова в мрежата.

Отговорът на гостите бе светкавичен. Фред намери Рашфорд, който стреля в близкия ъгъл на Тер Стеген и изненада вратаря, което доведе до изравняване само две минути след първия гол в мача. За английския национал това е 22-ри гол от началото на сезона.

Попадението обърка каталунците и последваха минути, в които тимът на Тен Хаг доминираше и създаде още положения. Удар на Рашфорд бе блокиран, а пред другата врата Де Хеа отрази далечен изстрел на Рафиня. Стъписването на домакините доведе до втори гол във вратата им и в неговата основа отново бе Рашфорд. Той преодоля човек и проби отдясно, напредна в наказателното поле и пусна ниско центриране, Бруно Фернандеш отклони топката, след това тя се удари в Кунде и влезе в мрежата.

Чави направи тройна смяна в 67-ата минута. Той извади Алба, който имаше сериозни проблеми с Рашфорд, и го замени с Балде. Маркос Алонсо и Кесие отстъпиха местата си на Кристенсен и Ансу Фати. Каталунците стигнаха до изравняване в 76-ата минута. Рафиня центрира, Левандовски не успя да отклони топката, но това обърка Де Хеа, кълбото премина и се озова в мрежата.

Секунди след изравнителни гол Рашфорд стигна до нова възможност след подаване на Санчо, но стреля покрай вратата. Грешка на Шоу пред другата врата пък позволи на Рафиня да опита да прехвърли Де Хеа с глава, но вратарят изби. Драматичните моменти продължиха и в 86-ата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа след игра на Фред с ръка в наказателното поле. Веднага след това последва центриране и страхотно разбъркване в наказателното поле на "червените дяволи", при което Каземиро в опит да изчисти заби топката в дясната греда на Де Хеа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация