Излизат нови доказателства срещу Барселона, разследването ще продължи

17:26
Излизат нови доказателства срещу Барселона, разследването ще продължи

Вчера в европейския футбол избухна сериозен скандал, след като стана ясно, че от Барселона са изплатили около милион и половина евро на бившия вицепрезидент на съдиите Енрике Ногейра. Постепенно пресата в Испания започва да представя на широката общественост все повече интересни факти около тази ситуация.

Тази сутрин вестник “Мундо Депортиво” информира, че това е станало чрез общо 33 плащания към компания, а като причина за преводите са посочени “подготвяне и изпращане на технически видеоклипове до клуба” и “технически видео съвети”. Плащанията продължават до момента, когато Ногейра заема съответната длъжност и спират веднага след напускането му, макар че от клубът продължават да твърдят, че това става поради намаляване на разходите, а не поради друга причина. Освен това от там държат на мнението, че това е напълно нормална ситуация и Ногейра е изготвят единствено техническа документация, а също така е трябвало да се грижи те да не бъдат ощетявани, но не и подпомагани от съдиите в Ла Лига.

Вестник “АС” вчера излезе с новината, че въпреки разкритията е малко вероятно от Барселона да получат наказание, тъй като би било много трудно да се докаже, че Ногейра е извършил ясни и конкретни действия, с които е помогнал на тима да спечели един или повече мачове. От “Камп Ноу” вече признаха за ситуацията, но я определиха като “нормална”.

Кралската испанска футболна федерация обаче ще продължи разследването и в същото време ще предостави на правосъдните органи всички данни, с които разполага. Според радио “Кадена Сер” има сблъсък с правилата на федерацията, което въпреки всичко може да доведе до наказание на Барселона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация