Класическо дерби приковава вниманието в плейофите на Лига Европа

06:49
Класическо дерби приковава вниманието в плейофите на Лига Европа

Тази вечер започва елиминационната фаза в турнира Лига Европа. Предстои да се изиграят първите срещи от плейофите. Със сигурност ни очакват доста любопитни сблъсъци по терените на Стария континент, но един от тях се откроява и това е срещата Барселона - Манчестър Юнайтед.


Двата отбора са считани за фаворити в турнира и жребият си направи лоша шега да ги срещне още на толкова ранна фаза. Спокойно можем да наречем този сблъсък финал преди финала.

 

Барселона ще играе в този плейоф, след като изненадващо отпадна от Шампионската лига, завършвайки на 3-тото място в своята група "С". Манчестър Юнайтед пък достигна до тази фаза, завършвайки на 2-рото място в група "Е" на Лига Европа, макар и да бе с равни точки с Реал Сосиедад.


И двата отбора се намират в чудесна форма напоследък и можем да очакваме доста вълнуващи сблъсъци помежду им. Първият е тази вечер на "Кам Ноу" и в него всеки ще иска да вземе преднина преди реванша.


Иначе в днешния плейоф ще има и още няколко доста интригуващи битки, на които няма как да не обърнем внимание. Хегемонът в турнира Севиля приема ПСВ Айндховен. Италианският гранд Ювентус, който има сериозни амбиции в турнира след проблемите, които има в Серия "А", посреща Нант. Рома на Жозе Моуриньо пък ще има доста тежко гостуване на РБ Залцбург.


Останалите мачове също не са за подценяване, като и в тях можем да видим интересни сблъсъци. Те противопоставят Аякс срещу Унион (Берлин), Шахтьор (Донецк) срещу Рен, Байер (Леверкузен) срещу Монако и Спортинг (Лисабон) - Мидтиланд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация