Милан направи малка крачка към четвъртфиналите на Шампионската лига

00:03
Милан направи малка крачка към четвъртфиналите на Шампионската лига

Отборът на Милан записа минимален домакински успех с 1:0 над Тотнъм в първия им двубой от 1/8-финалите на Шампионската лига. Браим Диас се разписа още в седмата минута и така донесе първи успех за „росонерите“ над този съперник в исторически план.

Във втори пореден двубой Стефано Пиоли заложи на 3-4-3 като схема на игра. Надеждите Фикайо Томори и Исмаел Бенасер да се възстановят навреме за мача не се оправдаха и така наставникът не направи нито една промяна в стартовия си състав. Триото в атака отново беше съставено от Диас, Оливие Жиру и Рафаел Леао.

От друга страна, завърналият се след операция Антонио Конте предприе цели пет промени в стартовите си 11. В защита Джафет Танганга и Бен Дейвис бяха заменени съответно от Кристиан Ромеро и Клеман Лангле. В халфовата линия местата на тежко контузения Родриго Бентанкур и наказания Пиер-Емил Хьойберг бяха заети от Папе Сар и Оливър Скип, а десен халф-бек беше Емерсон Роял вместо Педро Поро. Нападението обаче и този път беше оформено от Деян Кулушевски, Хюн-Мин Сон и Хари Кейн.

Феновете на Милан показаха специална хореография в тон с празника Свети Валентин. „Живея само за теб. Ти си единствената ми любов. Никога не съм те предавал“, гласеше текста, изобразен от тифозите на „росонерите“. Преди началото на мача имаше и минута мълчание за жертвите в Турция и Сирия от опустошителните земетресения в южната ни съседка.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още в седмата минута. Тогава капитанът Тео Ернандес спечели въздушно единоборство с Ромеро, след което опита удар от малък ъгъл. Фрейзър Форстър го спаси, но Диас беше на точното място, за да направи добавка. Вратарят изби топката над голлинията, а испанецът плонжира и с глава откри резултата. В 26-ата минута Емерсон стреля от дистанция и прати топката право в ръцете на Чиприан Татарушану. В 43-тата минута Леао отправи шут, който се оказа твърде разочароващ. Две минути след това Кейн нацели напречната греда след пробив и отразен удар на Сон, но така или иначе беше маркирана засада на южнокорееца.

Втората част започна с груб фал на Ромеро срещу Сандро Тонали, като бранителят се отърва само с жълт картон. Последва дълъг период на затишие в играта. В 75-ата минута Татарушану улови далечен удар на Сар. Последваха два големи пропуска за "росонерите" - резервата Шарле Де Кетеларе и Малик Тиау не успяха да се разпишат с глава от удобни позиции.

МИЛАН - ТОТНЪМ 1:0

1:0 Диас 7'

Милан: Татарушану, Калюлю, Тиау, Кяер, Салемакерс, Тонали, Крунич, Ернандес, Диас, Жиру, Леао;

Тотнъм: Форстър, Ромеро, Дайър, Лангле, Емерсон, Скип, Сар, Перишич, Кулушевски, Сон, Кейн;

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация