Борусия Дортмунд пречупи Вердер

20:27
Борусия Дортмунд пречупи Вердер

Отборът на Борусия Дортмунд записа успех с 2:0 при гостуването си на Вердер Бремен от 20-ия кръг на Бундеслигата. Така “жълто-черните” си отмъстиха за мача помежду им през лятото, когато водеха с два гола, но допуснаха три попадения в последните минути и загубиха с 2:3. Българският национал Илия Груев се появи на терена като резерва в 71-вата минута.

Дортмунд получи тежък удар в 29-ата минута, когато централният нападател Юсуфа Мукоко получи контузия в глезена и се наложи да бъде заменен от Себастиан Алер. Въпреки това тимът му успя да стигне до два гола през второто полувреме. В 67-ата минута резервата Джейми Байно-Гитенс даде аванс на гостите, а в 84-тата минута Юлиан Брант финтира противников защитник и с шут по земя оформи крайния резултат. Победата можеше да бъде по-убедителна, но малко преди края гредата спря удар на появилия се от пейката Махмуд Дахуд.

Така след петата си поредна шампионатна победа вторият в класирането Борусия събра 40 точки и продължава да гони лидера Байерн (Мюнхен), който има с три пункта повече. Вердер е на деветото място с 27 точки, отстъпвайки на Байер Леверкузен само по голова разлика.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация