Лестър разсипа Тотнъм

20:05
Лестър разсипа Тотнъм

Лестър прекъсна серията на Тотнъм от две поредни победи, втората от които срещу шампиона Манчестър Сити, след като разби с 4:1 лондончани на „Кинг Пауър Стейдиъм“ в двубой от 23-тия кръг на Премиър лийг. Гостите поведоха с гол на Родриго Бентанкур в 14-ата минута, но след това бяха надиграни напълно от „лисиците“, които отговориха с четири безответни попадения, реализирани от Нампали Менди (23'), Джеймс Мадисън (25'), Келечи Ихеаначо (45'+4') и Харви Барнс (81'). За Лестър това е втори пореден успех в първенството, като за втори път „лисиците“ вкарват по четири гола.

Брендън Роджърс бе направил една промяна – Юри Тилеманс пропусна двубоя, като вместо него започна Нампали Менди. Рикардо Перейра и Уилфред Ндиди се завърнаха в групата, но останаха на пейката. Педро Поро дебютира за Тотнъм, заменяйки Емерсон Роял. Фрейзър Форстър очаквано застана на вратата на мястото на контузения Юго Лорис. Джафет Танганга пък стартира за сметка на Ромеро, който получи червен картон в края на дербито с Манчестър Сити.

По-важната новина по отношение на Тотнъм бе, че мениджърът Антонио Конте се завърна на пейката, след като пропусна срещата със Сити заради направената му операция за отстраняване на жлъчката.

В 14-ата минута Дайър засече на близката греда центриране на Перишич от корнер, но Соутър изчисти на самата голлиния. При следващия ъглов удар Дейвис продължи топката с глава, след това се получиха още няколко рикошета и топката стигна до Бентанкур, който отблизо я прати във вратата. Голът премина проверка за евентуална засада на уругваеца, но след дълъг преглед попадението бе зачетено.

Лестър обаче много скоро успя не само да изравни, но и да направи пълен обрат. В 23-тата минута, след първия корнер пред вратата на гостите, топката бе отклонена към вратата, но Бентанкур изчисти с глава на голлинията. Кълбото обаче стигна до Менди, който със силен удар я прати в горния ъгъл, вкарвайки първия си гол след 108 мача за Лестър. Само две минути след това Джеймс Мадисън направи пълен обрат. Вут Фаес изби топката с шпагат от краката на Кейн малко след централната зона, като същевременно това се оказа и извеждащ пас към Ихеанчо, който пусна встрани към Мадисън. Английският национал стреля покрай Фостър за 2:1.

В добавеното време на първата част Лестър дори стигна до трети гол. Ихеаначо получи от Соутър, задържа много добре около границата на наказателното поле, справяйки се с Дайър, след което стреля много добре с левия крак – 3:1.

В 70-ата минута Барнс отбеляза и четвърти гол във вратата на гостите, но попадението бе отменено заради много тънка засада. Само четири минути след това обаче Барнс отново се разписа. Този път това стана след удар извън наказателното поле, така че тук нямаше как това попадение да бъде отменено.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация