Шампионските емоции на Арсенал отново бяха охладени

19:51
Шампионските емоции на Арсенал отново бяха охладени

Арсенал допусна втора поредна грешна стъпка в преследването на титлата в Премиър лийг и завърши 1:1 в домакинството си на Брентфорд в мач от 23-ия кръг на Премиър лийг. Само преди седмица лондончани загубиха с 1:0 в гостуването си на Еверън. Преднина на домакините даде резервата Леандро Тросар (66’), който се разписа малко след появява си на терена и вкара първото си попадене с фланелката на новия си тим. По-малко от десет минути след това обаче Айвън Тони успя да възстанови равенството след несъсредоточена игра в отбрана на на домакините.

Първата добра ситуация в срещата дойде на сметката на “пчеличките” в 5-ата минута, когато Брайън Мбемо получи отдясно и центрира много опасно, но Рико Хенри не успя да осъществи добър контакт с топката и това позволи на Аарън Рамсдейл да спаси.

Домакините не се забавиха в своя отговор и само две минути по-късно Мартин Йодегор намери Мартинели в наказателното поле, но неговият опит бе блокиран. В 15-ата минута пък почти по идентичен начин Букайо Сака също влезе опасно в пеналта, но под натиска на бранител стреля слабо и Давид Рая спаси.

Гостите имаха нова добра възможност в 25-ата минута, когато грешка в разиграването на отбраната на Арсенал даде възможност на Брайън Мбемо да отнеме, след което пусна в наказателното поле към Рико Хенри, който на свой ред намери по отличен начин Айвън Тони, но силният удар на голмайстора срещна напречната греда зад Рамсдейл. Няколко минути по-късно и Бен Мий отправи удар след корнер, но той спря в тялото на бранител. Отново стражът на домакините трябваше да се намесва решително около 39-ата минута след отличн опит на Айвън Тони.

Футболистите на Томас Франк започнаха добре и втората част и на няколко пъти успяваха да отнемат топката в опасни зони в противниковото поле, но последвалите опити за изграждане на атака се проваляха. “Артилеристите” на свой ред отправиха опасен удар чрез Мартин Йодегор, но той предизвика само рутинно спасяване от Давид Рая.

В 55-ата минута Брентфорд отново успя да стигне до добро положение, но ударът на Айвън Тони мина много близо до лявата греда. Малко повече от десет минути след това отлично взаимодействие межди Йодегор и Сака на десния фланг изведе последния зад гърба на бранителите, а последвалото успоредно центриране намери появилия се минути преди това Леандро Тросар в отлична позиция и той откри за 1:0.

“Пчеличките” успяха да възстановят равенството в 75-ата минута, когато центриране от фал в наказателното поле предизвика суматоха сред отбраната на домакините, а играчите на Томас Партей на четири пъти успяваха да играят с глава, а в края и Аарън Рамсдейл не успя да се намеси добре, а Айвън Тони успя да стигне до топката и да я прати в мрежата за 1:1. Попадението бе разгледано и детайлно за засада с ВАР, защото имаше съмнения за такава поне в две от ситуациите, предшестващи гола, но в крайна сметка то остана.

Футболистите на Микел Артета постепенно се настаниха около наказателното поле на Брентфорд и търсеха пространства в силно наситените с играчи в синьо зони около и в пеналта. Те успяха да намерят в добра позиция Еди Нкетия няколко минути преди изтичането на редовното време, но той не успя да нанесе добър удар, макар че останаха известни въпросителни дали не бе задържан за фланелката. В добавеното време пък двата тима не успяха да създадат нещо опасно пред двамата вратари, но в същото време сътвориха истинско мееле след едно нарушение срещу Олександър Зинченко, което в крайна сметка бе и последното по-сериозно действие в двубоя.

Така Арсенал вече има преднина от само шест точки в класирането и при победа на Манчестър Сити утре. тя ще бъде стопена само на три преди дербито между двата тима в средата на следващата седмица. От своя страна Брентфорд успя да съхрани страхотната си серия от десет поредни двубоя без загуба в първенството и “пчеличките” са осми в подреждането с 34 точки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация