Обамеянг ще остане в Челси до края на сезона

15:31
Обамеянг ще остане в Челси до края на сезона

Нападателят на Челси Пиер-Емерик Обамеянг е променил позицията си и е решил да остане в клуба до края на сезона. 33-годишният габонец бе пред трансфер в американския Лос Анджелис ФК, след като бе решил, че на всяка цена иска да си тръгне от "Стамфорд Бридж". Причината бе, че Оба бе оставен извън състава на Челси за Шампионската лига, което го е разочаровало изключително много. 

Според „Дейли Телеграф“ в последния момент бившият капитан на Арсенал се отказал да ходи в МЛС и решил да остане в Челси и да се бори за място. Изданието твърди, че причината за това е, че три големи европейски клуба са готови да му предложат договор през лятото. Това са Милан, Атлетико Мадрид и бившия му отбор Барселона, който бил готов да си върне нападателя. Обамеянг е наясно, че може да си осигури подобен трансфер само ако продължи да играе на най-високо ниво в Европа. Това обаче няма да е лесна задача, защото Челси се подсили значително в атака през януари, привличайки Михайло Мудрик, Жоао Феликс и Давид Датро Фофана.

Обамеянг имаше силен престой в Барселона, където отбелязва 13 гола в 23 мача за каталунците. Нивото, което показва в Челси, обаче е на противоположния полюс, като нападателят реализира едва три попадения през първата половина от сезона.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация