Очакваното се случи: Франк Лампард вече не е мениджър на Евертън

18:50
Очакваното се случи: Франк Лампард вече не е мениджър на Евертън

Франк Лампард вече не е мениджър на Евертън. Новината бе обявена от всички водещи медии на Острова, макар и все още да не е потвърдена официално от „Гудисън Парк“. Това се случва два дни след загубата на мърсисайдци с 0:2 от Уест Хям, която бе трета поредна за отбора в Премиър лийг и респективно десета последователна среща без победа във всички турнири.

Лампард пое „карамелите“ през януари 2022 година, когато замени Рафаел Бенитес. Легендата на Челси помогна на Евертън да се спаси от изпадане през миналия сезон, но през настоящата кампания нещата определено не вървяха добре. Евертън спечели едва 15 точки от 20-те си мача до момента, като има само три победи в лигата от началото на сезона. Последната такава бе на 22 октомври срещу Кристъл Палас.

Общо Лампарад водеше Евертън в 44 мача, в които отборът записа 12 победи и 24 загуби.

Вече стартираха и предположенията за потенциалния заместник на Лампард. Сред спряганите имена са тези на Шон Дайч, Уейн Рууни, Марсело Биелса и дори Дейвид Мойс, който все още е начело на Уест Хам. Който и да бъде избраникът, той ще е шестият мениджър на Евертън в последните пет години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация