Без победител в дербито на Нидерландия (видео)

19:44
Без победител в дербито на Нидерландия (видео)

Отборите на Фейенорд и Аякс завършиха наравно 1:1 на “Де Кайп” в Де Класикер от 17-ия кръг на Ередивизи. Това е първо реми в голямото дерби на Нидерландия от октомври 2016-а насам.

И двата тима имаха периоди на преимущество през първото полувреме, но домакините бяха тези, които излязоха напред в резултата в 34-тата минута, когато Игор Пайшао се разписа с чудесен далечен шут. В 70-ата минута Мохамед Кудус изскочи сам срещу Джъстин Бийлоу и преодоля вратаря, но Килиндши Хартман изби топката преди тя да е преминала голлинията. Само минута по-късно гостите все пак изравниха. Тогава резервата Стивън Бергвайн опита ножичен удар, а на далечната греда Дейви Клаасен отклони с глава топката, която се удари в Матс Вайфер и влезе във вратата му. В 79-ата минута именно халфът на ротердамци предизвика разправия между двата отбора със свой груб фал, като това беше последното по-интересно събитие в мача.

Това е десети пореден мач без загуба в първенството за лидера в класирането Фейенорд, който събра 38 точки. Четвъртият Аякс, разполагащ с 33 пункта, няма нито един успех в последните си шест шампионатни срещи, което не му се е случвало от 1999-а насам.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация