Резултати от разследване: в 8 от 10 тоалетни на стадиона на Тотнъм има следи от кокаин

07:04
Резултати от разследване: в 8 от 10 тоалетни на стадиона на Тотнъм има следи от кокаин

Британското издание “Дейли Мейл” публикува обширен материал, посветен на нарастващия брой случаи на употреба на наркотици на по време на футболни мачове. Разследване на медията е установило, че следи от кокаин са били открити в 8 от 10 тоалетни на стадиона на Тотнъм след дербито на Северен Лондон между “шпорите” и Арсенал. Следи от забранени вещества са намерени и в тоалетните на "Олд Трафорд" след сблъсъка между Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити през уикенда. 


“По никакъв начин не съм шокиран от тези данни. За хората, които работят във футбола, употребата на кокаин по време на мачове е много често срещана. Това се случва навсякъде, от Премиър лийг до по-ниските дивизии", коментира председателят на Асоциацията на служителите по футболна сигурност (FSA) Пол Люис. 


“Много често получаваме съобщения за открити следи в тоалетни, на пода на трибуните и дори извън стадионите. Количеството наркотици, които феновете приемат на някои мачове, е феноменално. Това ги прави по-агресивни и няма съмнение, че е един от факторите, които допринасят за увеличаването на броя на инцидентите на мачовете”, добави Люис. Той каза още, че това е проблем, който продължава повече от десетилетие, но едва сега медиите му обръщат по-сериозно внимание. 


Тотнъм и Манчестър Юнайтед излязоха с изявления, в които осъждат употребата на забранени вещества на стадионите и изразиха готовността си да сътрудничат на полицията и властите по въпроса. 


Според британската полиция броят на феновете, на които е забранен достъпът до мачове поради употребата на забранени вещества през първата половина на настоящия сезон в Англия и Уелс, се е увеличил с 2,3 пъти в сравнение със същия период на миналия сезон. Броят на инцидентите с употреба на наркотици от феновете е скочил с 42%.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация