Дейли Блинд: Стигна се до ситуацията да съм нежелан в отбора, в който съм от 8-годишен

12:25
Дейли Блинд: Стигна се до ситуацията да съм нежелан в отбора, в който съм от 8-годишен

Новото попълнение на Байерн Мюнхен Дейли Блинд разкри, че раздялата между него и бившия му клуб Аякс съвсем не е била приятелска. Нидерландският национал изненадващо разтрогна договора си след Световното първенство и се очакваше да премине в белгийския Антверп, но вместо това се озова на "Алианц Арена".

“Дълго време мислех, че ще приключа кариерата си в Аякс. Може би щеше да се случи следващото лято, когато договорът ми изтичаше. Надявах се да спечеля още една титла и да напусна клуба през парадния вход”, заяви Блинд в интервю за AD. 

“Сега вече се питам дали съм изиграл последния си мач за Аякс. Не трябваше ли един ден да изляза за последно на стадиона, заедно със сина си, така както през 90-те придружавах баща ми в неговия последен мач за клуба? Стигна се до ситуацията да съм нежелан в отбора, в който съм от 8-годишен. На 26 декември от ръководството ми казаха, че не искат да ме виждат на тренировката на следващия ден. Така се наложи да разтрогна договора си. Това беше краят на едно мъчително пътуване с влакче на ужасите, продължило няколко седмици”, разказа още Блинд. 

Пред изданието той призна, че проблемите са започнали на почивката на мача с Валвайк през октомври, когато старши треньорът Алфред Шрьодер е бил недоволен от пресата на тима и е попитал самите футболисти как искат да продължат да играят. Блинд е отговорил: “Тренер, ти трябва да решиш, а ние да го изпълним”. Шрьодер се е ядосал и му е казал да млъкне, след което е спрял да разчита на опитния защитник. 

“Няколко пъти го попитах има ли нещо лично срещу мен, но той отричаше. После прати смс-и, с които поздрави всички момчета, които предстоеше да участват на Световното първенство, но не и мен. И за капак каза пред медиите, че преди началото на сезона сме се били разбрали, че ще имам различна роля в отбора и често ще съм резерва. Това е пълна лъжа, защото на мен ми беше заявил, че съм много важен за тима, при това на три различни позиции”, продължава разказът на Дейли Блинд. 

“В деня, в който се сбогувах със съотборниците си и щаба, Шрьодер го нямаше. А знаеше, че ще бъда там. Надявах се да получа подкрепа от ръководителите, но нито Едвин ван дер Сар, нито Клаас Ян Хунтелаар пожелаха да оправим нещата. От клуба се опитаха да ме скакрат с феновете и да изглежда сякаш аз искам да си тръгна, а беше точно обратното”, добави Блинд.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация