Шалке в жестока финансова криза, продава стадиона си

13:17
Шалке в жестока финансова криза, продава стадиона си
Германският клуб Шалке 04 се намира в особено затруднено финансово положение. Това е принудило ръководството на тима от миньорския град Гелзенкирхен да продаде част от клубния стадион "Фелтинс-Арена".

Четвъртият тим в германската Бундеслига е сключил договор с енергийната компания GEW за близо 25,5 милиона евро, като според финансовия директор на "кралско-сините" Петер Петерс, това ще гарантира нормалната работа до края на сезона. Дълговете на тима обаче многократно надхвърлят получената финансова инжекция, възлизайки на повече от 137 милиона евро.

Въпреки това, ръководството на "миньорите” се надява, че новият треньор – Феликс Магат, който миналия сезон спечели титлата на Германия с отбора на Волфсбург, ще успее да изведе и Шалке до ценния трофей, което пък ще се отрази положително върху бюджета на клуба.

Припомняме, че главен спонсор на Шалке от 9-и октомври 2006 г. е руската нефтена компания "Газпром”, която в рамките на пет години планира да инвестира около 125 милиона евро в клуба. Пълният размер на сумата обаче ще бъде усвоен, само ако отборът спечели родния шампионат.


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация