Кремонезе изхвърли Наполи от Копа Италия

01:08
Кремонезе изхвърли Наполи от Копа Италия

Кремонезе хвърли бомбата на 1/8-финалите на Купата на Италия и изхвърли Наполи от турнира. Мачът завърши 2:2 в редовното време и след двете продължения. Така се стигна до изпълнения на дузпи, които Кремонезе спечели и се класира за 1/4-финалите на туррнира едва за трети път в своята история за първи път от сезон 1996/1997 насам.

Кремонезе откри резултата чрез Чарлс Пикел (18'), но на бързо допусна обрат след попадения на Жуан Жезус (33') и Джовани Симеоне (36'). В самия край на редовното време Феликс Афена-Гиан отново шокира неаполитанците (87') и прати мача в продължения.

Първите 4 мача от 1/8-финалите на турнира се изиграха миналата седмица. Останалите три срещи пък ще се състоят на 19 януари (четвъртък).

Лучано Спалети заложи на подчертано резервен състав и това му изигра лоша шега в някои ситуации. Гостите от Кремонезе, които в момента се намират на дъното в класирането на италианското първенство и нямат нито една шампионатна победа, шокираха всички и откриха резултата след само 18 минути игра, когато Давид Окереке демонстрира страхотен поглед и подаде към Чарлс Пикел, който хладнокръвно преодоля Алекс Мерет и прати топката в мрежата.

Неаполитанците не се стъписаха от попадението във вратата си и точно четвърт час по-късно Жуан Жезус се оказа най-съобразителен в наказателното поле след кратко разбъркване, за да прати топката във вратата след удар с глава. Реферът обаче не призна веднага гола и поиска да се намеси системата VAR, на която видя, че голът е напълно редовен.

Веднага след подновяването на играта Наполи вкара и втория си гол. Тогава халфът Алесио Дзебрин пое топката и я прати точно на главата на Джовани Симеоне, който разстреля остави безпомощен стажа на гостите - Марко Карнезеки.

През втората част ситуацията придоби нов обрат. Домакините тъкмо се бяха настроили за победа, когато три минути преди края на редовното време Кремонезе изравни резултата. Резервата Лука Дзанимакия центрира в гъсто населеното наказателно поле и там над всички се извиси Феликс Афена-Гиан, който прати топката в десния ъгъл на вратата.

Наполи не успя да си върне предимството и мачът отиде в две продължения по 15 минути.

През първото продължение нещата можеха да придобият кошмарен развой за отбора на Кремонезе, който остана с човек по-малко. Леандро Серникола не прецени намесата си и получи втори жълт картон. Също така в игра за Наполи веднага след това влезе и голмайсторът Виктор Осимен, който пропусна да се разпише секунди след появяването си в игра.

Във второто продължение Наполи имаше тотално надмощие, но пропиля няколко изгодни положения чрез Осимен и Симеоне. Така мача отиде в етап на изпълнение на дузпи.

НАПОЛИ:

Матео Политано вкарва

Джовани Симеоне е точен

Желински е точен

Лоботка пропуска - встрани от лявата греда

Осимен връща надеждата

КРЕМОНЕЗЕ:

Васкес също реализира

Бонаюто вкарва

Тсаджут изравнява резултата

Емануеле Валери извежда Кремонезе напред

Фенегиан е точен

И четирите мача от програмата на следващия етап от турнира ще се проведат на 1 февруари (сряда). Тогава Наполи ще се изправи срещу Рома, който отстрани Дженоа след пестелива победа с минималното 1:0 у дома на “Олимпико” преди седмица.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация