Дибала се развихри срещу Фиорентина (видео)

01:02
Дибала се развихри срещу Фиорентина (видео)

Рома спечели с 2:0 домакинството си на Фиорентина от 18-ия кръг на Серия "А". Възпитаниците на Жозе Моуриньо не показаха блестяща игра и създадоха малко голови възможности, независимо, че съперникът им игра с човек по-малко от 24-тата минута, когато Додо получи червен картон. Все пак геният на Дибала бе достатъчен за "вълците" и аржентинецът отбеляза два гола в 40-ата и 82-рата минута минута, с който донесе успеха на своя тим.


В началото мачът започна равностойно, но първият ключов момент бе в 24-ата минута, когато Додо влезе остро в едно единоборство срещу Залевски и получи втори жълт и червен картон, оставяйки гостите с 10 души на терена.


Рома успя да се възползва от численото си предимство и в 40-ата минута откри резултата. Тами Ейбрахам получи пас на границата на пеналта, свали топката към Пауло Дибала, който с красив шут от воле бе точен за 1:0.


През второто полувреме се очакваше "вълците" да засилят натиска, но не се видя нищо подобно, като единствено Заки Челик отправи един по-опасен изстрел в 51-вата минута, който затрудни вратаря Пиетро Терачано.


Все пак домакините успяха да вкарат втори гол в края, с който да подпечатат успеха си. Ейбрахам получи пас на скорост отдясно и подаде към Дибала, който засече топката във вратата за 2:0.


Така Рома се поздрави с победата и с 34 точки заема 7-ото място в класирането. Фиорентина остава на 10-ата позиция с 23 точки в актива си.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация