Барселона си осигури финал с Реал след дузпи срещу Бетис (видео)

00:17
Барселона си осигури финал с Реал след дузпи срещу Бетис (видео)

Носителят на Суперкупата на Испания ще бъде определен след мечтан финал между Реал Мадрид и Барселона. Това се случи, след като във втория полуфинал на турнира, който се провежда в Саудитска Арабия, каталунците надделяха над носителя на Купата на краля Бетис с 4:2 след изпълнение на дузпи (2:2 в редовното време). По същия начин вчера Реал преодоля Валенсия в други полуфинал. Бетис и Барселона изиграха зрелищен двубой, в който "блаугранас" на два пъти повеждаха чрез Роберт Левандовски (40') и Ансу Фати (93'). Бетис обаче изравняваше с голове на Набил Фекир (77') и Лорен Морон (101'). Две попадения на Барселона пък бяха отменени заради засади. При дузпите по-точни бяха играчите на Чави Ернандес, но герой за каталунците бе Тер Стеген, който спаси два удара от бялата точка на играчите на Бетис.


Барселона владееше топката в близо 80% от времето в първите 20-ина минути. Играчите на Бетис бяха позиционири във и пред наказателното поле, като не мислеха изобщо за атака. Тимът на Мануел Пелегрини обаче се защитаваше добре и не допускаше удари към вратата на Браво. Левандовски на два пъти получаваше в наказателното поле, но беше с гръб към вратата и не успя да завърши тези атаки. Веднъж полякът не можа да засече добре и едно нелошо центриране на Дембеле. 


В 22-рата минута обаче каталунците направиха голяма грешка, след която можеха и да изостават в резултата. Жул Кунде върна лошо топката към Тер Стеген, който излезе извън наказателното поле. Фекир го преодоля, но Араухо се намеси блестящо и изчисти топката преди французинът да нанесе удар към опразнената врата. Играчите на Бетис претендираха за нарушение, но такова не бе отсъдено. 


Минута по-късно Педри прати топката във вратата на Браво, след като засече центриране на Рафиня. Попадението обаче бе отменено след намесата на ВАР заради тънка засада на бразилеца.


В 32-рата минута Тер Стеген спаси Барселона, след като изби удар с глава отблизо на Пецея, който засече центриране от корнер на Фекир.


Ситуациите пред вратата на каталунците обаче започнаха да зачестяват. В 36-ата минута отново Бетис имаше добър шанс, но този път Сержи Роберто се намеси блестящо в защита и успя да изчисти топката пред крака на Родри, който бе близо до това да се разпише от няколко метра.


В 40-ата минута Барса откри резултата. Педри изведе с дълго подаване Дембеле, който преодоля един съперник, напредна отляво и намери Левандовски в наказателното поле. Първият удар на поляка бе блокиран на Фелипе, но след това Лева сам направи добавка, давайки аванс на "блаугранас".


В самия край на първото полувреме Тер Стеген отново се представи на високо ниво, след като направи две последователни спасявания след опасни удари на Родри и Енрике.


В началото на втората част един след друг Левндовски и Рафиня се разминаха с топката и не успяха да засекат ниско центриране на Дембеле отляво.


Второто полувреме се развиваше доста равностойно, но с не толкова интересни ситуации, каквито имаше през първата част. В 62-рата минута Дембеле завърши една контраатака, но ударът му бе избит от Браво.


Бетис опитваше да атакува, а Барселона за пореден път не успя да "затвори" мач, в който води в резултата. Така се стигна до 77-ата минута, когато носителят на Купата на краля изравни резултата. Фекир получи от Луис Енрике в наказателното поле и с нисък удар стреля в близкия ъгъл за 1:1. 


Каталунците си зарадваха за миг на моментална реакция, след като в 81-вата минута Левандовски отново прати топката в мрежата зад Браво. И това попадение на Барселона обаче бе отменено заради засада. Този път в такава е бил Феран Торес.


До края на редовното време нов гол на падна, което означаваше, че и в този полуфинал ще има продължения. 


Първото продължение започна перфектно за Барселона и още в 93-тата минута Ансу Фати изведе каталунците отново напред. Маркос Алонсо центрира от фаул, топката бе избита от бранител, но "кацна" точно на крака на испанския талант, който със страхотен изстрел от въздуха я прати в левия ъгъл.


В 101-вата минута обаче Бетис пак изравни. Луис Енрике отново изработи гола, след като намери Лорен Морон непосредствено пред голлинията. Пред него бяха Араухо и Тер Стеген, но нападателят намери много хитър и техничен начин да стреля с пета и топката се озова във вратата на каталунците - 2:2.


В края на второто продължение Бетис остана с човек по-малко, следа като Гуардадо получи втори жълт картон заради нарушение срещу Кесие. Барселона обаче не успя да се възползва в останалите две минути и така се стигна до дузпи. 


Вилиан Жозе изпълни първата дузпа за Бетис и бе безупречен, пращайки Тер Стеген в обратния ъгъл. Левандовски направи същото - 1:1 при наказателните удари. Тер Стеген докосна топката при изпълнение на Морон, но ударът на нападателя бе силен - 2:1. Кесие не изпълни добре и Браво също докосна топката, но тя пак влезе в мрежата - 2:2. Тер Стеген обаче спаси третата дузпа на Бетис, която изпълни Хуанми. Ансу Фати се възползва и даде преднина на Барселона. Тер Стеген спаси и последвалия удар на Карвальо. Педри трябваше да вкара и го направи, пращайки каталунците на финал. Той ще се изиграе в неделя. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация