Фулъм сложи още сол в раните на Челси (видео)

00:02
Фулъм сложи още сол в раните на Челси (видео)

Фулъм записа четвърта поредна победа в Премиър лийг за първи път в историята си, а жертва на "котиджърс" стана намиращият се в криза Челси, който отстъпи с 1:2 и продължава да затъва в класирането. Дебютът на Жоао Феликс с екипа на "сините" се превърна в пълен провал. Португалецът беше титуляр и игра много силно преди почивката, но в средата на второто полувреме при 1:1 получи директен червен картон, а малко по-късно Винисус вкара дебютния си гол за Фулъм и донесе победата на тима си. За домакините се разписа и Вилиан, който наказа бившия си отбор в 25-ата минута, а Калиду Кулибали даде надежди на Челси с изравнително попадение в 47-ата.

 

Феликс много бързо демонстрира качествата си и с елегантен финт преодоля Рийм, след което прати топката в наказателното поле, но Люис Хол не можа да преодолее Лено. За четвърт час новата придобивка на Челси успя да изкара жълти картони на Робинсън и Перейра, както и и да отправи опасен удар, минал на сантиметри от гредата. Домакините също имаха шанс да поведат, но Винисиус не уцели вратата. 


"Сините" определено доминираха и продължиха да обстрелват Бернд Лено, но им липсваше достатъчно точност. В 23-ата минута обаче тимът на Потър трябваше да благодари на късмета си за това, че резултатът остана 0:0 след мощен шут на Боби Рийд. Крилото на Фулъм получи пас от Винисиус и стреля с всичка сила, но топката срещна напречната греда. Скоро след това Хол загуби топката в близост до наказателното поле, последва центриране към Вилиан и той се разписа срещу бившия си клуб, макар и с помощта на лек рикошет в Чалоба. Бразилецът показа уважение към Челси и не се зарадва на попадението. 


И след гола Жоао Феликс беше най-опасният футболист на Челси. Негов удар не затрудни Лено, но всяко докосване до топката на португалеца вещаеше проблеми за защитата на Фулъм. В 34-ата минута младият Хол отново имаше шанс да стреля опасно и го направи, но Лено изби в корнер. До почивката германският страж спаси още един удар на Феликс. "Сините" завършиха полувремето с цели 14 изстрела, но нито един от тях не се превърна в гол.


Втората част започна с натиск на Челси и този път изравняването не закъсня. Мейсън Маунт уцели гредата от статично положение, след което имаше кратко разбъркване и Кулибали успя да добута топката зад голлинията. Тимът от "Стамфорд Бридж" не беше далеч и от пълен обрат още преди да е изтекла 50-ата минута, но Лено се справи с удара на Жоао Феликс.


Ентусиазмът в редиците на Челси беше попарен от поредната травма на важен футболист. Денис Закария се хвана за бедрото и напусна принудително, а вместо него в игра влезе Жоржиньо. Проблемите обаче не спряха дотук, защото секунди по-късно Жоао Феликс влезе остро в краката на Кени Тете и заслужено получи директен червен картон. Португалецът сам осъзна вината си и не изрази никакви претенции към рефера Дейвид Куут. Преди Феликс нямаше нито един друг играч на Челси, гонен още в дебюта му в Премиър лийг.


С човек по-малко Челси се срина. В игра за Фулъм влязоха и Том Кеърни и Хари Уилсън, а Винисиус дочака звездния си миг и най-после откри головата си сметка за "котиджърс". Това стана в 73-ата минута след центриране на Перейра и много неразчетено излизане на Кепа Арисабалага. Испанецът не можа да стигне до топката и Винисиус с глава я прати в мрежата.


Десетина минути преди края на редовното време Греъм Потър направи четворна смяна, като пусна на терена Карни Чуквуемека, Конър Галахър, Марк Кукурея и Хаким Зиеш. Това не даде никакъв резултат и Челси регистрира трета поредна загуба във всички турнири. Отборът е 10-и в класирането, а след няколко дни му предстои още едно лондонско дерби, този път срещу Кристъл Палас. 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация